Gambar-gambar Lelaki Bunuh Diri, Polis Di Persalahkan!

Selalunya bila ada orang mahu membunuh diri pihak polis akan menghantar negotiator untuk memujuk mereka supaya tidak menDARWINkan diri mereka. Di Changhsa seorang lelaki yang hanya dikenali sebagai Chen (41) mengungut untuk membunuh diri.


Menurut laporan media China, Chen nekad membunuh diri kerana tidak puas hati dengan pampasan yang diterima akibat sebuah kemalangan. Pasal tak puas hati pampasanpun sanggup nak bunuh diri. 

Beliau terus ke sebuah jambatan dan mahu melompat. Orang ramai segera menalefon polis dan selama empat jam pihak polis cuba memujuk beliau untuk turun dengan selamat. Malangnya dalam kes ini tiada happy ending,. Walaupun puas dipujuk Chen akhirnya melompat dan meninggal dunia walalupun diberikan bantuan kecemasan. 

Pihak netizen China marah dengan pihak polis kerana tidak menyediakan beg udara selama 4 jam mereka memujuk Chen. 

Pihak polis juga dipersalahkan kerana dikatakan tidak serius dalam cubaan memujuk lelaki iniApapun, A.S nak kata Polis malaysia juga yang terbaik. Kalau insiden ini berlaku di Malaysia, InsyaAllah, mangsa akan selamat.

Polis Malaysia memang cekap buat kerja, cuma yang jahatnya pecacai pakatan sahaja yang sering memburukkan imej polis di mata rakyat.
Tak guna betul juak pakatan haram di malaysia ni!

1 comment:

Anonymous said...

PDRM mmg terbaik antara yg baik-baik. mulot barbie geng pakatan rakyat ni lah yg dajal nya

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...