Mereka Ini Bakal Menanti Perusuh Di Ibu Kota Sabtu ini


Polis akan meminta bantuan tentera jika keadaan memerlukan dalam menangani pelbagai perkara yang mungkin timbul andai pembangkang meneruskan  perhimpunan mereka di ibu negara Sabtu ini.

Pengarah Jabatan Keselamatan Dalam Negeri dan Ketenteraman Awam Datuk Seri Salleh Mat Rasid berkata setakat ini Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah mengambil  langkah perlu bagi menghadapi perhimpunan yang dijangka diadakan di Padang Merbok itu.

"Setakat ini PDRM masih lagi mampu untuk kekalkan keamanan (negara). Kami sentiasa berhubung dengan tentera dan sekiranya perlu tentera akan diminta turun membantu," katanya..

Mengulas lanjut, Salleh menasihati orang ramai agar menjauhi perhimpunan itu yang jika diadakan adalah tanpa kebenaran pihak berkuasa.- Bernama

A.S KATA, A.S SOKONG SEPENUHNYA TERHADAP RANCANGAN INI. JANHAN DIBIARKAN PUAK PELAMPAU PAKATAN BERMAHRAJALELA TANPA HORMATKAN ARAHAN POLIS DAN DBKL.
TENTERALAH YANG SELAYAKNYA AJAR PUAK-PUAK KERAS KEPALA DAN DEGIL TAK BOLEH TERIMA KEKALAHAN INI.

3 comments:

Anonymous said...

SETUJU !! HIDUP PDRM/ATM !!

Anonymous said...

Mesti sedar tindakan Tentera menganani penunjuk perasaan adalah lebih jauh perbezaan dengan Polis.kalau Anwar dan pengikutnya nak cuba penangan Tentera cubalah buat diluar kawalan Polis.oncew and for all hit them sampai bertaubat.

Anonymous said...

Kasi habis once & for all.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...