Kisah yang tidak diketahui ramai pabila Anwar mengadap Ulama Paksu Mid tersebar..


OKT-NOV TAHUN 2011Tahun 2011 Sekitar Bulan OKtober/November, Saya Telah Melawat Seorang AHLUL ZIKRI / Iaitu Seorang ULAMA Tersohor Kedah Yang Selalu Berbincang Tentang AL QURAN Dalam Bahasa Arab Yang Beliau Fahami.

Nama ULAMA Ini Adalah ABDUL HAMID Dan Lebih Senang Dikenali Sebagai PAK SU MID. Status ULAMA Ini Diberikan Orang Kepada Beliau Dan Beliau Sendiri Tidak Pernah Mengaku Bahwa Beliau Seorang ULAMA. PAK SU MID Adalah Antara ULAMA HARFIAH Iaitu Sarjana Tatabahasa (Grammarian) Bahasa Arab Yang "Tinggai Beberapa Kerat Sahaja" (Loghat KEDAH) Di Malaysia.

==================

PAK SU MID Sentiasa Menerima Kunjungan Ziarah Dari Ramai Orang Yang Menghormati Kefahaman PAK SU MID Dalam Hal-Ehwal Islam Terutama Tentang Kefahaman AL-QURAN. Berbalik Kepada Bicara Kita Yang Asal Maka Pada Sekitar Jam 7 Petang Tahun 2011 Bulan October/November (Saya Tak Ingat) .

Saya Menziarahi PAK SU MID Dengan Tujuan Berbincang Tentang AL-QURAN. Pada Biasanya PAK SU MID Tidak Menerima Kunjungan Sesiapa Pun Lepas Jam 5 Petang Tetapi Disebabkan Hubungan Kami Yang Akrab Maka Diizinkan Saya Berbicara Sebentar.

==================

Tetapi Pada Hari Tersebut, PAK SU MID Telah Memaklumkan Kepada Saya Sesuatu Yang Memeranjatkan. Saya Diminta Jangan Mengajukan Pertanyaan Untuk Menjadi Perdana Menteri Sebagaimana Yang Telah Diminta Oleh Seorang Tetamu Yang Hadir Ke Rumah PAK SU MID Sebelum Saya.

Maka Saya Menjadi Hairan Dan Bertanya Siapa Tetamu PAK SU MID Yang Minta Nak Jadi Perdana Menteri ? Dengan Senyum Simpul PAK SU MID Menjawab, Datuk Seri Anwar Ibrahim. Panggilan Kampung PAK SU Pada DSAI Adalah Anuwat…

Saya Ditunjukkan Tulisan Tangan Dalam Tulisan JAWI Yang Ditulis Sendiri Oleh Anwar Ibrahim Meminta Beliau Mendoakan Agar Beliau Dijadikan Perdana Menteri Malaysia Selepas Pilihanraya Umum Ke 13 Ini. Saya Dimaklumkan Oleh PAK SU MID Bahawa Beliau Adalah Seorang Tua Yang Duduk Bawah Pokok Dan Sapu Daun-Daun Nangka Kering Sahaja.

Permintaan Anuwat Untuk Menjadi Perdana Menteri Tidak Mampu PAK SU MID Tunaikan Kerana Perkara Itu Adalah Bukan Hak PAK SU MID Untuk Putuskan Atau Untuk Campur Tangan. PAK SU MID Nasihat Anuwat, Biarlah Rakyat Yang Putuskan.

Nasihat PAK SU MID Kepada Anuwat Adalah SATU KERIH TAK BOLEH MASUK DALAM DUA SARUNG. PAK SU MID Menasihati Anuwat Untuk Meninggalkan Dunia Politik Kerana Ianya Sudah Tidak Sesuai Dengan Dirinya Kerana Beliau Tak Mampu Untuk Menjadi Perdana Menteri.

==================

Nota:-ADMIN Terpaksa Rahsiakan Dari Sumber Mana Maklumat Ini DiPerolehi Atas Sebab-sebab Keselamatan. Bagi Yang Masih Tidak Percaya, Sila Ziarah Pak Su Hamid Sendiri Dan Tanya Tentang Perkara Tersebut. Ini Adalah Foto Yang DiAmbil Pada Pendedahan Tersebut.-sumber

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...