#prkKajang Gambar-gambar lelaki tua kutuk nyaris ditumbuk di Sungai Kantan.

Kekecohan dan sedikit ketegangan berlaku di pusat mengundi Sungai Kantan pagi tadi semasa proses pengundian sedang berlaku.
Berlaku provokasi dan kutuk mengutuk diantara satu sama lain.
Yang lebih menyedihkan melayu sesama melayu saling bertikam lidah diantara satu sama lain, cina tepuk tangan.

Seorang lelaki tua kutuk dikatakan telah melakukan provokasi melampau dengan mengutuk dan menghina penyokong BN secara keterlaluan menyebabkan dia hampir ditumbuk gara-gata seorang penyokong BN dah hilang sabar.

Inikah contoh dari seorang tua dari parti ISLAM KUNUNNYA yang menunjukkan teladan yg buruk kepada org muda?.
Punahhhh....
Sumber gambar: AAKJ


3 comments:

Anonymous said...

Kita semua tahu bhw Wan Azizah akan menang.
90% kaum Cina akan mengikut arahan Lim Kit Siang utk mengundi PKR. Kaum Cina sedar hanya ada satu jalan shj utk mereka merebut kuasa politik dan memerintah secara mutlak di Republic of Malaysia - iaitu dgn memperkudakan orang2 Melayu PKR dan PAS. Melayu PKR dan PAS ini adalah bodoh sangat yg akan berpuas hati dgn sedikit pemberian kuasa oleh Cina DAP. Lihat sahajalah kedudukan bilangan PAS dlm Majlis2 Tempatan di Selangor yg dikuasai oleh Cina DAP dan PKR. Itulah sebabnya peniaga2 kecil Melayu dgn mudah boleh dihalau dpd berniaga tetapi peniaga2 Cina tidak terusik langsung.
Wan Azizah yg begitu lembik akan dgn mudah diperkotak-katikkan oleh Cina DAP.
Dgn keadaan Najib yg begitu telah hilang arah spt orang bodoh maka dgn mudah shj Cina DAP akan merampas Putrajaya di PRU14 nanti. Barisan Nasional akan jadi Pembangkang yg akan terkangkang shj. Setelah Pakatan Rakyat berkuasa, maka Cina DAP akan menjemput sekutunya iaitu Cina PAP dari Singapura utk menyertai Malaysia. Dgn Ahli Parliamen Cina yg sudah ada melebihi dari 2/3, mereka dgn mudah akan mengubah Perlembagaan Malaysia dgn menghapuskan Keistimewaan Kaum Bumiputera, menghapuskan Institusi Raja-Raja Melayu dan menjadikan Tanah Melayu sebagai sebuah Republik - the Republic of Malaysia.
Orang Melayu akan mengemis di negara sendiri. Menangis air mata darah pun sudah tidak bermakna lagi. Anak cucu-cicit kita akan kencing di atas kubur ibubapa dan nenek moyang mereka yg begitu alpa akan nasib dan masa depan mereka.
Begitulah jadinya dgn kehendak nafsu kita, insyaallah...........
Melayu mudah lupa ..............

Anonymous said...

aku sokong anon 1:05pm...sebak rasa dada ni...

Anonymous said...

bangang puak2 nih.xyah jauh2..tgk selangor sudah..tatkala org melayu sibuk bergaduh sesama sendiri..cuba rikki apa bangsa lain buat dgn tanah2 di hulu ceruk selangor?selagi ada di sapu..di beli..biarlah lah tanah tu xde nilai komersial skali pon..untuk apa?pemetaan semula?kat mana byk majoriti melayu akan di pecahkan dgn pemetaan semula ni.mmg susah utk rampas balik selangor selepas ni.org kita yg ekonomi rata2 rendah sewenang2 menjual tanah pusaka dan mengejar hidup di bandar2 besar.itu x termasuk manipulasi dlm bab pemilikan tanah.cuba lah rikki2 sebelum semua ni jadi kenyataan.sedih tgk bangsa sendiri..sesama kita bergaduh..berdengki..biar org lain senang xpe janji jangan sesama melayu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...