Video Terbaru Tok Moh Brahim Md Zin melakukan upacara 'Seru Mayat Untuk Timbul' Di Dalam Laut.Bagan Datoh – Walaupun dikecam dan dihina oleh sebilangan besar masyarakat Raja Bomoh Sedunia, Datuk Mahaguru Ibrahim Mat Zin tetap meneruskan ‘ritual’ dengan caranya yang tersendiri bagi membantu usaha mencari pesawat MH370 yang hilang secara misteri. 

 Terbaru Ibrahim bersama para pengikutnya melakukan satu upacara ‘khas’ bagi menyeru mayat para penumpang yang dipercayai hilang di Lautan Hindi agar timbul bagi memudahkan usaha mencari yang dijalankan oleh pihak kerajaan dengan dibantu oleh beberapa buah negara asing.

 Ritual ‘Seru Mayat Untuk Timbul’ itu dilakukan ekoran dari pengumuman yang dibuat oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Abdul Razak Isnin lalu yang mengesahkan bahawa pesawat MH370 yang tidak dapat dikesan sejak 8 Mac lalu hilang di Lautan Hindi.

 Dalam sidang media tergempar yang diadakan di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini Perdana Menteri berkata, maklumat tersebut diperoleh dari data terbaru yang dianalisis oleh Inmarsat, syarikat United Kingdom yang menyediakan data satelit dan Air Accidents Investigation Branch (AAIB).

 Ibrahim ketika ditemui berkata, menurut firasatnya pesawat tersebut telah terjatuh di Lautan Hindi. “Menurut firasat saya, pesawat tersebut telah terjatuh di dalam Lautan Hindi. “Lautan Hindi adalah antara yang paling dalam di dunia dan sudah pasti akan menyukarkan usaha mencari mayat para penumpang yang terlibat.

 “Upacara yang dilakukan ini adalah bertujuan untuk menyeru dan berdoa kepada Allah agar mayat mereka timbul ke permukaan. Insyallah dengan izin tuhan ia akan timbul,” katanya. Sebagai simbolik, Ibrahim menggunakan teropong, kerantung kayu dan buluh runcing.

 “Upacara pada kali ini, Datuk menggunakan teropong untuk menjejaki kawasan terhempas, kerantung kayu bagi menyeru mayat para penumpang dan buluh runcing bagi menarik mangsa. “Seterusnya kita melaungkan azan dan berdoa agar usaha yang dilakukan ini diperkenankan oleh Allah,” ujarnya lagi.
 -suara.tv

5 comments:

Anonymous said...

buatnya pendek umo tokmoh kokedai ni ... tak heran kalo ditanam sekali dengan teropong buluh kesayangan dia tu

Anonymous said...

ari tu bomoh bangang takbur ni ckp mh370 tempat lain ni dah lain plak..patut lah satu malaysia nak tampar kahkah

Anonymous said...

Hari tu dia ckp pesawat tergantung..kali ni tenggelam pulak .memang patut kena tampar org tua nih!

Anonymous said...

tengelam timbul .. tengelam timbul... macam biskut lutut cecah kopi o la pulak

Anonymous said...

Mana JAKIM ?Yang betul2 menghina Islam tak ditangkap,yang memberi pendapat tak sealiran di tuduh menghina Islam.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...