Kebiadaban Nga Si Kafir Harbi Dibayar Cash Selepas Tendang Risalah BN..

Teluk Intan – Perbuatan Pengerusi DAP Perak Nga Kor Ming menendang risalah Barisan Nasional (BN) dalam satu ceramah di sini baru-baru ini, adalah memalukan, kata Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir.

Menteri Besar itu berkata tindakan Nga tidak mencerminkan sikap seorang ahli politik yang berhemah, walaupun memegang jawatan tinggi dalam parti di peringkat negeri.

“Amat malang apabila dibuat (aksi menendang risalah BN), dia terjatuh sendiri dan orang dapat saksikan. Waktu ini, mungkin masing-masing bercakap penuh emosi.

” Tetapi perlakuan dan watak sangat penting kerana ia menggambarkan pemikiran dan peribadi yang sebenar,” katanya selepas menghadiri majlis jamuan rakyat di Masjid Sultan Idris II di sini, hari ini.

Beliau diminta mengulas tindakan Pengerusi DAP Perak Nga Kor Ming yang cedera di buku lali selepas gagal dalam aksi ‘kung fu’ untuk menendang risalah yang mempromosikan calon BN Datuk Mah Siew Keong bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Teluk Intan, pada Isnin lepas.

Susulan insiden itu, Nga dilaporkan menerima rawatan di Hospital Teluk Intan.
Zambry menegaskan BN tidak sekali-kali mengajar anggota partinya bersikap biadap sehingga hilang pertimbangan seperti itu.

“Saya nak suarakan di sini untuk rakyat fikirkan. Apakah bentuk dan jenis ahli politik seperti ini yang kita perlukan untuk masa depan negara kita,” katanya.
PRK Teluk Intan esok menyaksikan Mah berdepan calon DAP Dyana Sofya Mohd Daud.-suaratv

7 comments:

AwangLiku said...

makan babi banyak sangat..jadi perangai pun serupa babi..

maae said...

Cina tongsan hisap candu...

Anonymous said...

cucu ketua pengganas komunis Malaya tu ...

Anonymous said...

Kalau dia cedera sehingga kaki dia jadi lumpuh kan bagus? Dapat ambil tempat Karpal Singh pakai wheelchair.

Matahari said...

Emak, mkn babi, ngadung kan anak yg mcm babi, lahir kan dunia mkn babi, perangai pun mcm babi lah..

Anonymous said...

cukupkan 44 orang maki hamun dia jadi babi ayuh ayuh esok bangun tidur muka dia akan bertukar jadi babi

Anonymous said...

punyalah benci sangat siap nak bagi penyepak.. last last pi hospital yang diusahakan oleh orang yang dienci.. audyai.. malu lah.. ko pegi la sepital swasta.. kalau tak dak kat teluk intan tu, lu pigila itu kedai ubat cina.. haprak punya nga.. hakkktuih.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...