GAMBAR-GAMBAR DAN VIDEO NGERI~Pemuda Ditetak Pendatang Asing Dalam Pergaduhan Di Keningau.


Satu status di Facebook tentang kekejaman pendatang asing di Keningau, Sabah ketika melakukanjenayah kini tersebar.
Bersama status tersebut, turut disertakan contoh kes dan gambar mengerikan keadaan mangsa yang ditetak dengan teruk dalam satu kejadian gaduh pada 1 Jun lalu, jam 5.30 petang.
Mengikut laporan polis dibuat mangsa, dia cedera ditetak dengan parang di siku kiri hingga terpaksa menerima lima jahitan di Hospital Keningau.
Saudaranya bernama Analem Tony, 31, dan Manayon Raw Palanok, 39, turut mengalami kecederaan selepas diserang sekumpulan lelaki antara tujuh hingga lapan orang menggunakan senjata tajam termasuk parang, besi dan kayu.
1
Analem mengalami kecederaan di muka apabila terjatuh di jalan raya semasa melarikan diri manakala Manayon menerima sebelas jahitan di kepala sebelah kiri akibat ditetak dengan parang.
Bagaimanapun, siasatan mendapati insiden ini berpunca daripada masalah peribadi yang bermula di pusat karaoke selepas mangsa mengambil minuman keras.
Cuma mungkin apa yang ingin disampaikan menerusi penyebaran status sebegini adalah, kebanyakan pendatang asing memiliki hati kering dan setakat menetak orang dengan parang adalah perangai biasa mereka apabila bergaduh

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...