Penipuan COURT MAMMOTH Didedahkan Bekas Pekerja.. Benarkah??


Saya sebagai bekas kakitangan Courts Mammoth berasa begitu kasihan dengan pelanggan yang terperdaya dengan marketing dan janji-janji manis kakitangan Courts Mammoth.

Sememangnya Courts Mammoth mempunyai banyak option interest rate. Tetapi ramai pelanggan yang tidak tahu kerana tidak dijelaskan oleh kakitangannya.

Interest ratenya mengikut bulan, bukan tahunan. Contohnya 1%, 1.39%, 1.69%, 1.99%, 2%, dan yang paling tinggi adalah 2.369% sebulan. Memang tinggi, gila babi tinggi. Siapa-siapa yang buat 60 bulan, memang habislah.

Nasihat saya sebelum beli, baik survey dulu option interest rate. Memang ada option, sama juga bila beli motor daripada AEON. Kita ada banyak option rate, tetapi banyak pelanggan tak faham mengenai rate tsb dan langsung tak mahu ambil tahu pun.

Yang penting, janji bulan-bulan bayar setakat mampu. Bila dah tiga tahun bayar, barulah dia terasa lama. Bila check 60 bulan, AMEKKAW!!

Kadang-kadang pelanggan ghairah nak dapat barang, sampai sanggup tandatangan jer perjanjian itu ini. Kebanyakannya macam itulah.

Satu lagi kalau dapat kakitangan Courts Mammoth yang bangsat. Jenis yang memang tak kasihan pada pelanggan. Memang dia akan masukkan benda-benda mengarut dalam invoice.

Bayangkan kalau barang berharga RM200 masuk buat 60 bulan. Just tambah RM10 je sebulan. Pada pelanggan, RM10 itu tak nampak besar. Tetapi kalau kira balik dari RM200 jadi RM600, NONSENSE!!

Lepas itu, barang pula dia kata package sekali dengan barang utama. Memang kena kelentonglah. Kakitangan Courts Mammoth pula dapat imbuhan lagi dalam RM5.00 Kakitangan Courts Mammoth ini pun satu hal, dikejar sangat RM5 sampai teraniaya pada pelanggan.

Itulah sebab kenapa saya berhenti kerja dari Courts Mammoth. - JACKER

6 comments:

Anonymous said...

Dah tau mahal bli buat ape. Ni kira mcm along berlesen. Pijak pelanggan kaw2 dgn interest rate melampau. Harga terendah di pasaran kepala bapak dia. Org yg bagi lesen credit kt court ni mmg haram jadah. Aku bli peti ais samsung 3 minggu bru dpt...tu pun 3 4 kali pg tanya. Dlm aggrement 7 hari. Mmg babi. Court setapak. Dah la jgn bli brg kt court hutang ke cash ke. Org yg nk jual x kira dah...janji komisyen msuk poket....sape yg bli flexi credit mmg bodoh dn bangang. Tu yg aku nk ckp.

Anonymous said...

Peti ais ni aku bli cash bkn utang....haprak btol court....

Anonymous said...

dulu lg dh tau.. tu sebab nama dia "Courts Maut"

Anonymous said...

Aku sejak azali lagi mengelak dari berurusan dengan Court Maut ni... sebab aku dah tahu taktik perniagaan depa...

mangsa courts said...

Harap2 bankrap la company ni x lame lg..dah ramai yg menyumpah dgn servis dan layanan yg mcm hampeh..dgn doa ramai yg teraniaya ni moga cpt lingkup!

mangsa courts said...

Harap2 bankrap la CM ni x lame lg..dah ramai yg menyumpah..biar tuhan tunjuk dgn doa dari ramai yg teraniaya tu biar lingkup terus!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...