YSLM! Tindakan bijak dari Umie Aida!!

Artikel ini berkaitan dengan entry aku sebelum ini di SINI yg seolah-olah syarikat ini mendapat restu dari Lim Guan Eng untuk beroperasi di negara ini.Umie Aida Kembalikan Wang RM80,000, Tarik Diri Jadi Duta YSLM


 Pelakon dan penyanyi, Datin Umie Aida menegaskan bahawa dia tidak mempunyai sebarang kaitan dengan syarikat YSLM yang sebelum ini berhasrat untuk menjalinkan beberapa kerjasama dengannya terutama dalam hal-hal yang melibatkan aktiviti amal dan kebajikan.

Umie Aida yang juga adik kepada penerbit serta pengarah filem terkemuka, Erma Fatima berkata demikian dalam satu kenyataan media yang dihantar semalam.

"Pada Jumaat lepas, Saya menghadiri satu mesyuarat dengan sebuah syarikat bernama YSLM yang berhasrat mahu mengambil saya sebagai artis di bawah naungan mereka bagi tujuan aktiviti amal dan kebajikan untuk membantu anak-anak yatim dan golongan susah.

"Pada awalnya, saya bersetuju tetapi atas sebab-sebab tertentu saya terpaksa membatalkan niat untyuk menjadi artis naungan syarikat tersebut.

"Mereka juga ada memberi saya wang tunai sebanyak RM80,000 sebagai hadiah tetapi keesokan harinya saya mengambil keputusan untuk memulangkan semula wang tersebut.

"Oleh yang demikian, saya memohon jasa baik kepada pihak-pihak yang mengambil gambar-gambar saya pada hari berkenaan agar tidak menggunakan gambar tersebut untuk kepentingan syarikat.

"Sekiranya gambar-gambar saya digunakan, saya tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang. Saya ingin tegaskan sekali lagi di sini bahawa saya bukan artis atau duta YSLM. Saya hanya duta kepada Phytoscience Stemcell dan tetapi serta masih setia bersama mereka," katanya.murai.com.

2 comments:

Anonymous said...

Pandai syarikat cina laknat ni nak menipu orang2 MElayu dengan mencuba untuk menggunakan artis Melayu sebagai dutanya.
Kenapa tak guna artis cina dan menipu bangsa cina???

Pukimak punya penipu dari tanah besar cina!! Guan eng yang suruh dia datang menipu orang Melayu ke?????

Prof John said...

umie aida tarik diri sbb dia tahu kau menipu..nati kau cabut lari,dia yg kena tanggung masalah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...