Azmil Setan Bakal Kena Cekop??

AS setuju sangat Si Ali Setan ini dikenakan hukuman yang sewajarnya berdasarkan akta yang ada dalam perlembagaan. Perbuatan Azmil adalah sangat melampau dimana akan menyebabkan permusuhan dan pecah belah sesama Islam.

Kalau kerajaan tidak bertindak tegas terhadap 'ostad' macam ni, berkemungkinan akan lahir lagi ramai 'ostad' bercelaru yang akan menghasut & kafir-mengkafirkan diantara satu sama lain dan seterusnya mampu mewujudkan suasana dan keadaan yang tak tenteram!


SHAH ALAM – Polis akan mengambil tindakan terhadap seorang pelakon yang kini menjadi pendakwah bebas, Azmil Mustafa, didakwa mengkafirkan kerajaan dan sistem diguna pakai ketika menyampaikan tazkirah di Masjid An-Nur, Kampung Melayu Subang, Petaling Jaya, 19 Ogos lalu.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed berkata, polis sudah mengambil keterangan daripada Azmil Rabu lalu dan dia disiasat di bawah Seksyen 4 Akta Hasutan 1948.

Bagaimanapun, beliau enggan mengulas lanjut mengenai tindakan yang akan dikenakan terhadap Azmil.

“Saya tidak boleh beritahu tindakan yang akan kita ambil selepas ini. Sampai masanya, kita akan ambil tindakan ikut undang-undang sedia ada,” katanya ketika dihubungi, semalam.

Sebelum ini, akhbar melaporkan, Azmil didakwa mengkafirkan kerajaan dan mengecam sistem pemerintahan sekarang dalam satu ceramah di hadapan 300 jemaah.-sh-

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...