Gempar! Benarkah Ini Imej MH370 Tersadai Dilaut Yang Dikesan Pelajar Universiti Taiwan?


Gambar sebuah pesawat yang kelihatan tersadai di lautan telah dikaitkan dengan misteri kehilangan pesawat milik Syarikat Penerbangan Malaysia (MAS), MH370.

 Akhbar di Taiwan dan portal berita antarabangsa melaporkan gambar tersebut dimuat naik oleh seorang mahasiswa sebuah universiti di Taiwan.

 Imej yang jelas menunjukkan sebuah pesawat itu didakwa dirakam menerusi aplikasi Tomnod iaitu sebuah aplikasi peta carian yang digunakan ratusan ribu pengguna internet di seluruh dunia.

 Bagaimanapun sehingga kini tiada pihak yang dapat mengesahkan mengenai ketulenan gambar tersebut memandangkan keseluruhan pesawat kelihatan berwarna putih.

 Lokasi pesawat tersebut dikesan dikaitkan dengan kawasan ianya dilaporkan hilang dari radar iaitu di perairan Kelantan hingga Vietnam.

 Media antarabangsa mengukuhkan dakwaan mengenai imej pesawat itu mungkin benar-benar berada di lokasi tersebut dengan mengaitkan laporan polis yang dibuat oleh sembilan nelayan di Kelantan yang mendakwa terdengar bunyi enjin kapal terbang selain ternampak cahaya lampu pada pagi 8 Mac.

1 comment:

Anonymous said...

Kepada wartawan2 yg ada link dgn pihak berkuasa atau semasa sidang akhbar petang ini olh Dato Seri HO, diminta utarakan lokasi yg dinyatakan disini. Tolonglah pemimpin2 Malaysia, berilah sedikit perhatian terhadap lokasi yg dinyatakan dibawah.

Artikal diatas mmg ada kaitan dgn gambaran lokasi ini. Solat hajat seluruh Malaysia telah kita usahakan, mungkin petunjuk dibawah sedikit sebanyak dapat membantu kita didlm usaha2 pencarian ini. Sila KLIK !..Tkasih.


http://greenboc.blogspot.com/2014/03/gempar-pasangan-suami-isteri-di-bogor.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...