Harap Janggut Saja Panjang! Perangai Haram Jadah!

Selepas panas isu Ostat totok PAS Nor Azli Musa yang gelarkan Mufti Perak sebagai Haramsani kerana makan duit haram yang disebarkan secara meluas di You Tube , Tok Mufti Perak telah memberi komen beliau dan menyifatkan tingkah laku ostat PAS ini serupa orang FASIK ! Orang Fasik ini kalau cakap semuanya bohong dan sukar untuk kita percayai .

Memang elok pun gelaran orang fasik diberikan kepada Ostat PAS ini kerana mulut dia mencaci orang lain memang cukup memalukan .

Kalau dia cakap Harussani sebagai Haramsani , beliau pulak sebenarnya adalah Haramjadah ! Dalam satu ceramah lobai celaka ini yang dimuat naik di laman web Youtube, Nor Azli memberikan gelaran itu kerana mendakwa Harussani tidak menegur kerajaan negeri yang membayar gaji kakitangan awam dengan duit haram.

Mufti Perak, menyifatkan tingkah laku yang ditunjukkan oleh bekas Ketua Dewan Pemuda Pas Perak, Nor Azli Musa menyerupai orang fasik kerana setiap kata-katanya sukar untuk dipercayai.

10 comments:

Anonymous said...

janggut macam gautama buddha, tu bukan janggut ikut sunnah rasulluallah. bahalol ni contoh muslim low class yg dipelihara pas.

Abu Garcia said...

Bersabarlah wahai SS Mufti Harussani, manusia bergelar Ostat Azli Musang ni mungkin jelmaan iblis laknatullah sepertimana berlaku ketika perang uhud dulu. Iblis boleh menyamar jadi manusia semata-mata mahu berperang dgn tentera muslimin.

Zaman moden ini silap-silap iblis dan syaitan menyamar sebagai ahli politik sehinggakan segala jenis kemungkaran dan kemaksiatan yang dilakukan mereka, pengikut masih tetap taksub dgn mereka walhal perbuatan mereka jelas bertentangan dgn syarak.

Anonymous said...

jangan salah faham ini janggut cari makan

Anonymous said...

Kalau dah dari parti songsang tu biar janggut dan serban berpikul beratnya tetap hampas..pengkhianat Islam dan pemesong agama rakyat dengan keserakahan mereka.Serupa ketam nak ajar anak jalan lurus...campurlaq dengan BABI ...hamoeh sudahnya.

Anonymous said...

janggut panjang,ada hitam didahi bukan bermakna orang tu alim,tapi dalam kes ni janggut panjang smpai ke tanah tapi otak udang buang masa jer layan orang seperti ni sbb otak dia letak kt lutut

Anonymous said...

tengok muka dah tau kalau bercakap memang pekat dengan cakap kampung kalau speaking hancusss....muka dia memang vary low clas mentaliti

Anonymous said...

HARAP JANGGUT SAJA PANJANG, PERANGAI HARAM JADAH... sila tambah sikit lagi..AKAI LETAK PALA LUTUT, MULUT MCM LONGKANG!!! ngata ikut suka ati dia ja..bodoh mampus ostat PAS ni. bwa dia g ceramah kat zoo elok la.

Anonymous said...

Sami Hindu pun janggut panjang gak tapi tak berperangai macam Ostat seekor ni. Ostat Upahan kerana duitan.

Sunnah Nabi s.a.w. janggut tak panjang macam tu pun. Ramai lagi yang lebih alim tapi tak berjanggut macam Ostat ni??? Dunia akhir zaman, Ostat macam ni..lah yang akan diazab dahulu.

Anonymous said...

Muka nak kena simbah acid ni! Ahaks.

A go go said...

Kalau janggut pun berserabai, apatah lagi perangai nya, termasuk lah serban nya lagi besar lilit, lagi besarlah belitnya.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...