Stetmen ADUN DAP Ini Membuktikan Mereka 'King Of Racist'

Puak pakatan haram jadey selalu memomokkan kononnya UMNO ni parti perkauman.Tapi kalau kita lihat tweet dari YB sivakumar bekas Speaker DUN Perak yang gila meroyan setelah hilang kuasa membuktikan semangat perkauman mereka lagilah cukup kuat.
Jangan melampau sangat Siva! Nak berpolitik pun ada hadnya.
Kebajikan dan keperluan kaum India sentiasa dijaga dan terpelihara dibawah pemeintahan UMNO/BN/ Usahlah Siva buat provokasi murahan seperti ini.

Tak cukup lagi ke pendidikan vernakular di sekolah rendah yang berasaskan kaum sehingga perlu dilanjutkan ke sekolah menengah?
SMJK Cina yang ada pun tak sebanyak mana. Yang ditubuhkan pun pada mulanya banyak yang dari dana mereka sendiri.

Sampai bila rakyat Malaysia boleh diasimilasikan melalui bidang pendidikan jika begini caranya?
PR memang pakatan harem jadeh! Apa yang kerajaan UMNOBN lakukan sekarang dah memang cukup terbaik! nak apa lagi?

4 comments:

mk said...

Apa yang dia tanya tu memang betul pun, kita ada sekolah menengah cina kenapa tidak ada sekolah menengah tamil ? Aku tak nampak pun apa yang tak kena dengan soalan ni

Anonymous said...

Bukan tak kena, cuma sbb tak perlu... Kalau perlu, tentu pakatan takde masalah nak buat pada 4 negeri yg diperintah tu.

Anonymous said...

Soalan ADUN ini patut bukan ditujukan kepada MIC sahaja tetapi harus tanya sepada seluruh rakyat org India adakah mereka mahukan perpaduan ataupun racism...

Anonymous said...

Sbb pemimpin MIC dulu dah fikir masa depan orang India. Sbb tu depa tak kisah nak mintak SMJK(T). Org India takde masalah bljr di sekolah Melayu.

Aku tengok ramai kawan-kwan India aku cakap Tamil dan BM selamba badak je. BI lagi ramai. Tkde pun cakap Tamil pelat Melayu. SMJK(C) ada sbb orang Cina ada penerapan sistem pendidikan sendiri. Bukan semata-mata bahasa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...