Ayat Al-Quran Diubah Dalam Aplikasi Apple App Store / Android. Mohon Edarkan!!!


Masih tidak ramai pengguna telefon pintar yang tahu akan hal ini. Satu versi baru al-Quran yang dikeluarkan oleh Apple App Store / googleplay telah mengguris hati ramai kaum muslimin. Applikasi ini dihasilkan oleh kumpulan Ahmadiyyah dan Qadiani, dengan nama "The Holy Quran Arabic text and English translation”.

Ayat-ayat al-Quran dalam versi ini diterjemah oleh Maulvi Sher Ali dan Ahmadiyyah Muslim Community yang jelas dinyatakan dalam maklumat di iPhone App Store itu. Produk ini wajib diboikot kerana ia menyeleweng dan mengelirukan serta bercanggah dengan ayat-ayat suci al-Quran yang asal.

Kami memohon anda berkongsi dengan semua rakan-rakan anda tentang perkara ini. Sekiranya mereka bukan pengguna android atau iPhone, sekurang-kurangnya mereka boleh memberitahu orang lain, insya-Allah. -Sumber

1 comment:

Anonymous said...

saya kira lebih berkesan jika kerajaan bertindak diatas perkara ini. kerajaan mungkin boleh gunakan undang undang untuk menyekat perkara saperti ini. kerajaan mungkin boleh memberi warning/tindakan kepada penjual untuk mendapatkan kelulusan dari pehak kerajaan sebelum ianya dimuat naik. juga software sebigini sepatutnya mendapat kelulusan dari pehak kerajaan. pehak kerajaan juga boleh menggunakan radia/tv dan akhbar untuk memberitahu kepada orang ramai serta dengan amaran undang undangnya. biasanya perkara saperti ini KERAJAAN tidak ambil kesah, tapi bila dah jadi isu politik, baru sebok.

sekiranya perkara saperti ini tidak dibendung, kerajaan harus dipersalahkan memesongkan akidah orang Islam. kenapa hanya bertindak kiranya ada aduan dan tidak alert dan sensitif akan perkara perkara sedemikian?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...