Gambar Penuh Perodua Myvi 1.5 2011 Berserta Model & Spesifikasinya

AS bawakan gambar Perodua Myvi 1.5 2011 yang dijangka akan dijual pada pertengahan tahun ini. Selain dari perbincangan hal politik, AS bawakan juga info industri automotif negara yang banyak menyumbang kepada pertumbuhan dan kemakmuran ekonomi.

Apa-apapun, Layan..




NEW MODEL 1.3CC (STANDARD) anggaran harga rm48k
NEW MODEL 1.3CC (PRIMIUM) anggaran hg rm51k
NEW MODEL1.3CC (ELEGEN) (pakai bodykit airmaster+player touch screen,gps) tak sure price

LAUNCH SEPTEMBER
NEW MODEL 1.5cc se (anggaran harga bawah 58k)
NEW MODEL 1.5cc extrem

# semua ada steering electric mcm vios-maknanyer steering lagi ringan giler
# semua ada auto flip side mirror-maknayer kete lagi gempak buleh buka tutup.barang yg korang cari kat half cut utk passo smpi harga rm700lebih dah ada kat myvi new model
# semua model ada airbag-mananyer 1st priority safety
# semua pakai headlamp projector-lagi terang mcm alza korang-saga blm facelift ke2 pun nak pakai projector dah !
# semua gear auto letak kat dashboard mcm alza..tapi lagi cun ada ring croom
# dashboard design lebih tirus berbentuk "V" mcm alza..
# seluruh body siap insulator (sound proof terbaik punya)
# meter ODO ember light sedikit sentuhan design toyota vios,corrola,camry
# model myvi elegen guna touch screen+gps loccato
# ada cankuk utk baby seater
# seat belt belakang,seat paling tengah, belt gantung kat bumbung..
# improve aircond...lebih sejuk dan tak ada bau berbanding lama
# improve brake disc..lebih kuat cengkam kualiti banding lama
# harga naik sikit rm2-3k

NEW MODEL 1.5 extrem & SE
# siap deffuser depan dan belakang..
# bumper depan dan belakang lagi garang dan sporty
# sedikit sentuhan carbon fiber kat grill depan
# bumper & fog lamp depan mcm toyota prius
# hg lingkungan dlm rm58k Ke bawah
# Siapa pakai ni memang berdesup ler peginyer..body ringan pakai 1.5 engine alza..

Lagi update gambar myvi extreme 1.5cc di SINILink

50 comments:

shaiful said...

mahal rm 3000 dr model myvi se

Lolo said...

the price is higher? dgr kate lagi murah. bcoz 90% made in Malaysia, compared to the current one, 70% made in Malaysia.

Anonymous said...

kereta malaysia mana boleh murah. mesti mahal punya. kalau kurang pun kualitinya, rosak sana sini dalam sekejap masa. tak caya nanti tengoklah.

kereta malaysia= kerosakan

Danish syafiq said...

cantik gila tol myvi baru nie

Anonymous said...

cantik cmne pun aku tkminat PRODUA sbb PRODUA ni UMW Toyota punya org asing control..
..bukan own their technology..
just copy n paste Toyota.. pastu hage mahai nak mampuih.. Jepun + UMW pelekoh kite harga kaw2..
org cina cukup support PRODUA tp anti PROTON..why?? see la who inside UMW stake holder maaa
Aku Support PROTON..the true MALAYSIAN CAR!! wpun masih banyak kekurangan tp itulah hasil perahan otak tenaga Melayu top-down..

Anonymous said...

alaaaaa..
aku ingat cam ferrari bentuk dia...
tadak perubahan pon...nampak keta myvi jugak..buang karan je beli nie..

Anonymous said...

Salam anon,

Tlg buat research tentang kedudukan UMW dengan lebih mendalam sebelum buat komen yang bengongzz...........tahu kah anda bahawa UMW adalah juga berstatus GLC.

FYI Proton, UMW Toyota & Perodua share the same chairman....Tan Sri Asmat...........

helanghijau said...

Anon.. May 11, 2011 12:31

erkk aku tertarik dgn statement ko... boleh bg link x kat statement ko...

aku pon xpnah tau yg diorng ni kongsi chairman.. setahu aku:

1. Proton:DATO’ MOHD NADZMI MOHD SALLEH from 1 jan 2009.. sebelum tu Dato’ Mohd Azlan Hashim dis 2004 to dis 2008.

2.Perodua:Tan Sri Asmat Kamaludin from july 200 till now.. sebelum tu "late Raja Tun Mohar Raja Badiozaman", who passed away on June 8, 2003

3. UMW toyota: Tan sri asmat..


info tan sri asmat:

http://investing.businessweek.com/research/stocks/people/person.asp?personId=7694869&ticker=UMWH:MK&previousCapId=875727&previousTitle=UMW%20HOLDINGS%20BHD

Anonymous said...

for Anonymous

do you know the main technology com from of proton is euro,like wat proton say,gen 2 persona,100% made in malaysia,haha!its funny!they have lied to who have support proton! the campro engine is buy from renault , wat can i say is,malaysia car have no enough strong work in having technology to process own car! you are too easy believe in.crazy fun, your Ignorance。

Anonymous said...

Regardless whether 10%, 50% or 90% of Malaysian, at least these companies have provided jobs to thousands of Malaysian.

U all should look at broader aspects. How the country is going to develop the people are so narrow minded.

Anonymous said...

nampak macam kosmetik aje...justifikasi untuk naikkan harga. sepatut nya keluarkan reka bentuk yang betul2 baru... kalau gini macam mana nak lawan kerita buatan korea yang reka bentuk nya makin hebat giler....

Anonymous said...

mcm ni la pengeluar kete malaysia,touch-up model lama pastu jual,makap beribu2,cuba la buat model lain sikit,xkan la para designner perodua xleh nk perah otak buat bentuk2 baru untuk perodua nih????
Hampas

Anonymous said...

kalo aku baik amek perodua..barang under toyota and daihatshu...dari proton barng entah ape2..enjin cam pro..cam prosak...kat umah aku ade satu proton,,satu myvi..proton huh..kuar masuk pusat services je..abis terbarai..

Anonymous said...

Padanlah melayu kutok Melayu

Cakap saje pandai.....

Nak itu nak ini...... so semua melayu tak ada kualiti.


Melayu tak caya kat Melayu.. sebab tu perniagaan cina punya.

Duit Melayu yg tak seberapa 80% setiap bulan pegi kat cina ... kecuali kedai akan sebab halal dan haram

Kutok lah sesama kita .. Padan muka melayu

Anonymous said...

katak said..anonymous janganlah nak kecoh2 benda kecik buat ape nak besar2kn diorang buat tu keta tuk org ramai sapa nak beli silakan sapa tak nak beli tak paya. .mmg lah suma org tak nak mengaku kalah. . suma mahu yg terbaek masing2 cri mkan bro . tapi aku sokong ko lah sebab ko mempertahanan PROTON yg itu ak setuju dan yg lebih penting tak nak kutuk2 ni buat ape . ko yg dapt dosa so ak harap ko paham ak tak mara ko. .cuma ini stu nasihat jangan ada benda yg kita tak ingin terjadi . baru kita nak menyesal chow :)

Anonymous said...

haha..kedekot cabon fibre la perodua ni...

Anonymous said...

gune enjin vios la

Anonymous said...

jgn la melayu sama melayu bergaduh pulak... cina dan india kat luar semua tepuk tgn suka...

Aim said...

Wei Anonymous,

Ko jangan dok kata kat bangsa lain. tengok dulu bangsa kita ni. perpaduan dan persatuan tu tak de dlm bangsa kita nie... cuba ko pandang tulang belakang sendiri sebelum duk kutuk,k.

Anonymous said...

korang gaduh-gaduh pon bukan dapat murah...haha

Anonymous said...

Bengong r diorang ni. Apakahal nak pk sgt pasal sapa chairmain, tableman, cabinetman, floorman, n ntah apa2 lg ntah tu. Dah la isu kaum plak..... eeee korang ni.
Bg aku, sapa2 kat atas, at the end kita kat bawah ni juga yg kena keluarkan duit. Diorang bkn nak ambik tau pasal susah senang kita kat bawah ni. So, nak beli model mana sekaloi pun terpulanglah pd kemampuan dan keyakinan diri. Cina, Melayu, India, tak kra sapa2, asal baik n tak 'tekan' aku, aku support. Suma makhluk Allah. Salam.

Akule said...

Betul,bila kita nak puji bangsa kita?kalau semua yang orang KITA buat salah saja.Mana yang betul?Sokong aim,lihat diri kita sebelum kutuk.Kutuk tak membina.Bagi cadangan yang konkrit.jangan tau cakap tapi tak tau nak buat macam mana nak baiki atau improve...Pilihan di tangan kita.Ada duit beli la Ferarri,Aston,.....

Anonymous said...

apa apa pun kawe suke perodua keta ada kualiti,x byk ragam n safe minyak boh..sblm ni kawe proton,v6 x tahan boh..gear box smace rosak,parok minyak,pastu waja enjin campro pastu satu, satu ragam abis pitih kawe..ending nya kawe trade in ambik myvi baru tp bukan yg tbaru ni...sehingga skrg ok lg power n cun.... Hidup myvic club

Anonymous said...

ok la nih...myvi mmg terbaek..proton lagi terbaek...ape2 kete pon terbaekk laaa..poket sendiri je yg kadang2 terbaekkk, kadang2 kurang terbaekkk..so, tepuk la poket sendiri tanya selera mana yg kite nak..huhu..

Anonymous said...

klakar la comentor kt cni. ckp guna emo je. x kire la brand pe pun, tgk la kmmpuan msg2. klu bli mhl cmna pun, bl eksiden rosak jgk. yg pntg pndai pkai pndai la jaga. em... duk gaduh2.. org kt atas tu makin kaya. cina ke melayu ke india ke, korg pun keje ngn bangsa2 tu jgk. pndai ckp tp x pndai fikir.

seemmmputtt...aahahh said...

bijak beb produa copy/paste toyota...klo ak jd proton copy/paste mercedes.kompom quality..haha
harga blakang cite...

Anonymous said...

Aku ape kesah...apapun aku penah pakai keta Gen2 first batch sampai skrg ok lg. Skrg ni bgi adik aku pakai krn aku percaya dgn prestasinya & x penah rosak (aku x rela keta tu jual kt org lain krn sayang) ...keta estima aku baru sampai bulan lepas (belipun pasal anak ramai)... Apa2 pun, kita kena support kereta tempatan & jgn pandai kondem jer. Kalau exora cc besar, nak jugak aku beli satu...

Anonymous said...

Ape ape je....
Nak beli myvi 1.5
tapi nak tau ape beza SE 1.5.& xtreme 1.5

kalo ade xtreme 1.5 turbo charge,
ABS, EBD, BA, VSC/VSA/ESP 2.0, 4 disc brake, rain sensor, headlamp sensor, PUSH START, A- GPS, 6 DVD CHANGER, 2 LCD kat belakang, 8 SRS Airbag + off passenger a/bag, cruise control, front rear and side sensors, auto parking system, auto unlock when accident, auto adjust steering wheel and auto down shift to control vehicle when loss control, steering wheel with hand phone, driver driving profile, 4 electric seats with massage and air vent function, sunroof.
Rm120k pon i beli.

Anonymous said...

erk ak xsuka dsgn myvi baru nih,,lmpu dew cam kelakar je,,lame pnye lg lawa,,,nway ak sokong buatan mlysia,,yg kutuk2 tu pndai sgt ke dsgn?kalo pndai try desgn n hntar dsgn korg kt proton/produa,,
1malaysia

Anonymous said...

aku harap produa kuarkan balik design lama.. klo nak touch up, kat dalam jer..yg lama lagi lawa..huhu

Anonymous said...

Malaysia masih baru dlm pembuatan... so let all support our automotive industry...

usin said...

aku tak taula, model ni paling buruk lampu depan & belakang. nape tak 'touch up' ikut cita rasa semasa rakyat m'sia. tak dinafikan ada yg kata bentuk lampu depan belakang agak cantik, tp yg komen kata buruk lg ramai. engineer/designer tak buat homework @ survey ke hape masa design? mcm syok sendiri lak. yg lain2 aku rasa ok, cuma perodua ni selepas 2 tahun, mcm2 bunyi 'iringan' akan keluar. aku dh beli 3 model yg berbeza, semua ada 'bunyi' tambahan yg tak diingini. betul ni!!!

Anonymous said...

arga 1 bigi jual mahal kat rakyat msia tp arga expot jauh lebih rendah di GB, pe lah keraajan nih rayak sentiasa dtekan.

Anonymous said...

Salam..
Bagi aku Proton & Perodua same2 best. Cuma kalau boleh Proton cuba ikut mcm dulu2, copy paste Mitsubishi punye teknologi. Proton Inspira sbg permulaan yg baik. Mase cuba build new engine/technology & design tu, jgn abaikan terus kepakaran luar. Dan buat R&D betul2 punye, jgn main jual je & tggu komplen sebelum improve kereta2 ni. Satu lagi, harga kereta Malaysia yg di eksport mmg murah & lebih berkualiti. Part tu aku sokong kalau utk pasaran Malaysia pun kasi kualiti yg sama. Selalunya kalau high quality confirm org x kisah harga mahal. Jgn abaikan kualiti semata2 nk bagi harga murah. :)

anakmak said...

takkan 27mil rakyat malaysia xdak sorang pun yg berfikiran kreatif...asyik nk tiru model luar jer,keta pn bayk modified yg model lame..

faisal said...

bukan salah designer,tp salah org yg tukang sign design tu....dorang x pakai pun kete msia....yg penting masuk poket..

Anonymous said...

why not proton n perodua use their concept car to make a new model??

Anonymous said...

apalah korang nie kutuk sana kutuk sini ... pe salahnya malaysia nak keluarkan keta model baru klu dah terlebih mampu belilah keta berjenama kalau x mampu naik je motor atau bas ... kutuk bagai nak rak tau ke nak buat keta baru perlukan mould ... untuk buat satu mould bukan sikit punya duit ... daripada mould barulah boleh merekabentuk model baru ... klu nak compare dengn keta honda , toyota atau lain branded cuba fikir diorang dah bertapak berapa lama dan proton & produa baru je x sampai lagi 20 tahun... fikir-fikirkan sendiri..jgn tau kutuk je ...

cik kelisa said...

wow cantik mengancam. perodua memang the best. kete kelisa i dah 8 tahun, masih power gitu. ;>. nmpk gaya kena rembat myvi baru ni cepat2.

perodua2u said...

mcm ku kenal ayat-ayat kat atas. Ciplak sebijik dri forum lain. Iaitu maoc yer...

Anonymous said...

mahal ke murah..xmampu senyap2 suda..haha..if ramai xbeli tau la diorg ap punca..

Anonymous said...

Saya cadangkan Perodua ke Proton ke keluarkan model MPV yang boleh naik ramai dan bawa barang banyak2... enjinnya pulak kalau boleh 3.0 keatas... barulah naik Highway Timur Barat tu mencanak la sikit... ini aku punya Exora baru beli naik Highway itu semput je merayap mcm kura kura.. orang lain berdesup je potong aku... mendidih betul la hati aku.. kalau boleh gantikan dengan enjin Humvee aku gantikan dah..

Anonymous said...

aku test drive keta ni model auto.sampai hangit aku lenjan sebab keta ni aku test dari kedai cina...

pejuang hamas

Anonymous said...

Sesuai sangat utk pemanduan dlm bandar, dengan cc 1.5 rasanya tak rugi, saingan kepada vios, honda city & suzuki swift nie... caya lah...

Anonymous said...

salam...hage 1.3 A premium sme je 1.5M se...baek amk 1.5..berbaloi~baloi...

Anonymous said...

cantek mmg cantek,harge je xcantek,kualiti aku xta la kn sbb org xpkai ag,kite tgk je la nnt,bg org ln jd kite pye ekspirimen,tepuk dahi ke,garu kpale ke kite tngu dan lihat... Hdop msti pandai kalo xde duit....

Anonymous said...

kecoh la korg nak kutuk2....ni la org melayu....kutuk je la tau....suka dan mampu, beli...tak suka tak yah beli....ckp mcm bgs sgt....zzzz

Anonymous said...

btpe nak gadoh2, toyota ke, proton ke, perodua ke... semua tu ada kilang kat malaysia, anak malaysia yang bekerja, apa ada hal? aku baru je dapat sebijik SE 1.5 minggu lepas, dari KL pergi ke Johor, terus ke Perlis, balik ke KL balik.. smua still in good condition. Quality tip-top. orang yg xpernah merasa pandu kete ni je yg kutuk2, kejahilan dan sikap bodoh sombong mereka sendiri.
-unicorn-

Anonymous said...

btpe nk gadoh2? toyota ke, proton ke, perodua ke..smua kilang tu ada kat malaysia, yg keje lak orang malaysia.. lain la kete yg xde kilang kat malaysia, bole la kutuk2 sbb xde manafaat utk org lain di malaysia ni.
aku dh beli SE 1.5 Auto dua minggu lepas,dari KL bawak ke Johor terus naik ke utara Perlis dan balik semula ke KL..so far condition still tip-top. minyak pun jimat. so pada yg kutuk2 produk myvi ni aku cadangkan beli satu ataupun try guna dulu, baru komen. tapi setahu aku orang yang kutuk2 ni jenis tak mampu nak beli, sbb tu dia kutuk2..
cakap banyak pun xguna, cuba sendiri baru tau..
-unicorn-

Anonymous said...

btpe nk gadoh2? toyota ke, proton ke, perodua ke..smua kilang tu ada kat malaysia, yg keje lak orang malaysia.. lain la kete yg xde kilang kat malaysia, bole la kutuk2 sbb xde manafaat utk org lain di malaysia ni.
aku dh beli SE 1.5 Auto dua minggu lepas,dari KL bawak ke Johor terus naik ke utara Perlis dan balik semula ke KL..so far condition still tip-top. minyak pun jimat. so pada yg kutuk2 produk myvi ni aku cadangkan beli satu ataupun try guna dulu, baru komen. tapi setahu aku orang yang kutuk2 ni jenis tak mampu nak beli, sbb tu dia kutuk2..
cakap banyak pun xguna, cuba sendiri baru tau..
-unicorn-

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...