Bukan Di Kedah Saja, Di Negeri PR Lain Pun Tanah Wakaf Kena Sebat!

Jika di Kedah, konbtroversi sedang panas iaitu Isu surau di Alor Star yang mana terletaknya ia adalah di tanah wakaf orang Islam yang bakal diroboh untuk dijadikan pusat membeli-belah,

di Pulau Pinang juga tak terkecuali orang hindu mengalami nasib malang yang mana tanah wakaf mereka juga dijadikan bagi tujuan perniagaan.

Ini tak kira lagi tanah wakaf orang Islam di Pulau Pinang yang mana si Guan Eng sekarang yang berkuasa penuh dalam menetukan penggunaannya.
habis jahanamlah tanah wakaf di negeri bawah tadbiran pakatan haromm..


Kira-kira 30 penganut agama Hindu daripada beberapa kuil sektitar Butterworth hari ini berdemonstrasi menyatakan kemarahan mereka terhadap Lembaga Wakaf Hindu Pulau Pinang yang didakwa menggunakan tanah mereka untuk tujuan perniagaan.

KNONEritikan ditujukan langsung kepada Timbalan Menteri II Pulau Pinang P Ramasamy (kanan) sebagai pengerusi lembaga itu.

Mereka membawa pelbagai kain rentang bantahan yang mahukan lembaga itu dibubarkan dan menuntut Ramasamy meletakkan jawatan.

Antara kain rentang yang kelihatan: "Kami tak perlu endownment (wakaf), bubarkan endowment", "Hak kami dirampas oleh endowment board, pengerusi prof P Ramasamy letak jawatan segera", dan "Kembalikan tanah milik orang India semula! Jangan tipu rakyat,

1 comment:

Anonymous said...

Kat Melaka pun sama, tanah wakaf sebelah masjid negeri, dibeli oleh capa, taukeh besar org bukan islam.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...