Hati Guan Eng bagai dikerat kerat bilamana orang melayu harapannya mengerat kad keahlian DAP ini..


 Presiden Kongres Melayu Pulau Pinang (KMPP) Rahmad Isahak pada Sabtu mengumumkan keluar daripada DAP berkuatkuasa serta-merta.

Tegasnya, keputusan itu diambil selepas menggambarkan kehadirannya dalam parti itu dalam tempoh singkat sebagai tragis dan tragedi hitam dalam hidupnya.

Rahmad juga berasa kecewa dengan kepimpinan parti yang diterajui Setiausaha Agung Lim Guan Eng.

"Saya hilang kepercayaan terutamanya terhadap setiausaha parti, oleh itu, saya di sini mengumumkan keluar daripada parti berkuatkuasa serta-merta.

"Parti ini sentiasa menggambarkan ia parti berbilang kaum tetapi hakikatnya tidak. DAP bukan parti untuk orang Melayu.

"Sekumpulan kecil orang Melayu dipergunakan untuk menghidupkan teg parti berbilang kaum. Tiada satu kerusi untuk orang Melayu daripada 19 kerusi Dewan Undang Negeri (DUN) yang ditandingi DAP pada pilihan raya umum yang lalu di Pulau Pinang," katanya.-mStar
A.S kata, Sah!!! Rahamad Pengerusi Kongres Melayu Pulau Pinang ahli DAP! Kepada yang bertanya apa salah dia hadir bersama Zul Mohd Noor dalam PC beberapa hari lalu, ini jawapannya.

KMPP ujud setelah DAP mengambilalih kerajaan Pulau Pinang pada 2008, dari awal penubuhannya ia menunjukkan sokongan kepada DAP. Ini sebabnya...kerana ia sebenarnya adalah NGO Melayu yang ditaja DAP Pulau Pinang. 

Begitulah juga hancur luluhnya hati Guan Eng kerana semakin ramai orang melayu yang sedar bahawa mereka hanya jadi alat dan boneka DAP sahaja dimana jelas bahawa dAP parti yang cukup tebal perkaumannya.

3 comments:

Anonymous said...

Pelik bin ajaib jika ada Melayu yg masih x sedar2 kejahatan DAP.

Anonymous said...

Selepas ini akan ada lagi Melayu yg diangkat jadi pemimpin boneka yg dtaja / digaji DAP. Sentiasa ada Melayu x pernah serik yg rela diperkudakan. Contoh plg jelas AnuWar, Mat Sabu dan penyokong Pas dan PKR.

Anonymous said...

orang lain dah lama tau DAP tu sape si rahman ni baru sekarang? tu la nak berpolitik sangat tapi tersalah pentas. sekarang baru tau sapa itu DAP? cina dan melayu umpama minyak dan air beb. tak kan sekali2 bercampur. yang akan jaga melayu hanya melayu la . cina hanya tau nak hapus melayu. ada paham ke?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...