Kasihann.. Mazlan Aliman Si pemfitnah Pengadu Domba ditahan di Airport dilarang memasuki Sarawak


Pengerusi Lajnah Tanah PAS Pusat, Mazlan Aliman sekali lagi ditahan dari memasuki Sarawak. Kali ini beliau ditahan Lapangan Terbang Sibu. Dalam FB peribadinya Mazlan menulis bahawa; "Saya di tahan oleh Pihak Imigresen setibanya di Airport Sibu jam 11.25 pagi ini. Alasan, arahan Pejabat Ketua Menteri Sarawak."

 "Saya tidak dikehendaki oleh Kerajaan Sarawak,” kata pegawai Imigresen.  “Saya yakin ia ada kaitan dengan Himpunan Tanah Sarawak yang akan dirasmikan Presiden PAS di Beting Maro esok.”

Memang tepat sekali tindakan tersebut kerana Mazlan mulut puaka yg tak takut dosa kerjanya hanyalah mengadu domba dan memfitnah. Politik memfitnah bercakap tanpa bukti fakta memang Sarawak tak amalkan. Eloklah tu dari dibenarkan masuk sekalipun Mazalan akan meracuni minda warga Sarawak yang selama ini hidup aman damai tanpa buruk sangka.

Aku setuju, makhluk seperti Mazlan ini sepatutnya harus ditangkap saja kerna kerjanya memburukkan dan memfitnah segala kebaikan yg kerajaan lakukan terutamanya dari segi pengurusan Felda yg selama ini cemerlang.

1 comment:

Johan said...

Kalau boleh jangan benarkan pemfitnah masuk ke rumah kita. Adik beradik boleh bergaduh.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...