Satu kelemahan Israel yg paling ketara.

 

Seorang ulama besar Pakistan, Syaikh Maulana Tariq Jamil menyampaikan pengalaman dakwahnya ketika pergi dakwah di Jordania.

Ketika di Jordania beliau pergi ke daerah perbatasan Jordania-Israel. Sampai di daerah perbatasan, ketika rombongannya Syaikh Maulana Tariq Jamil selesai menunaikan solat subuh disalah satu masjid di dekat perbatasan, tiba-tiba seorang tentera Israel dari luar melihat kearah dalam Masjid.

 Setelah melihat sebentar lalu tentera Israel itu langsung pergi. Maka Syaikh Maulana Tariq Jamil menghampiri tentera Israel itu dan bertanya apa yang dia tadi lakukan.  

 “Saya hanya ingin melihat berapa jumlah orang Islam yang hadir solat subuh di Masjid,”kata tentara Israel itu. Syaikh Maulana Tariq Jamil sambil keheranan bertanya “kenapa?”

Dia pun menjawab “di dalam kitab kami (Kitab Taurat) ada tertulis “Jika diseluruh dunia jumlah orang Islam yang hadir untuk solat subuh berjemaah di masjid sama banyak dengan jumlah jemaah solat Jumat, maka saat itu Israel akan hancur.”

        Saya merayu, tolonglah forwardkan ini kepada seluruh saudara Islam kita agar solat Subuh sentiasa dipenuhi seperti solat Jumaat. Allahhuakbar!        
PANJANGKAN PESANAN INI!!!

7 comments:

Anonymous said...

Merepek - saya cuba cari dalam keseluruhan kitab yahudi tapi tak ada pun ayat sedemikian. Kita kalau nak merepek pun biarlah dengan bukti dan nas yang jitu bukan main hentam aje. Kunci kekuatan utama umat Yahudi adalah kerana kepercayaan dan pegangan agamanya yang cukup kuat.

Anonymous said...

...dan Kunci kekuatan umat islam terdahulu adalah Keimanan dan kesatuan ummah ..peminpin tidak pernah meninggalkan sembahyang jemaah..mencintai mati shahid sepertimana manusia sekarang mencintai dunia...

youtube said...

Ye memang merepek dan setuju dengan anon July 13 2014.

Walaubagaimanapun saya beri sedikit benefit of doubt yakni mungkin maksud dia kitab-kitab karangan ulama' mereka seperti menurut tradisi talmudic (perdebatan, hujah rekod-rekod, arahan keputusan mahkamah tafsir fatwa dan ijtihad Rabbi mereka etc) bukannya Torah ataupun Kitab-kitab Talmud (Babil dan baitulmuqaddis)itu sendiri. Ada sedikit salah faham kat Sheikh itu jika kisah ini benarlah ye.

Dan kali kedua bersetuju dengan anon di atas yakni kunci kekuatan mereka ialah kerana keimanan mereka kepada kepercayaan mereka adalah kukuh sekali.

Walau apapun niat dia baik itu nak ajak orang solat jemaah subuh tapi hati-hatilah dalam memberi pengkisahan apatah lagi minta di sebarkan. Dalam waktu dunia
sekarang ni semua kena periksa.

Malahan cakap Mak saya sendiri pun saya periksa sebab Mak pernah "berbohong" pada saya. Beliau berkata "Rupa cantik tak penting tapi hati kena cantik itu yang penting."

Saya kurang hensem dan tidak bergaya dan dari apa yang saya atas dasar inilah beberapa interview kerja saya gagal (pengkisahan dari sahabat saya yang berjaya dalan salah satu interview yang sama-sama masuk interview dengan saya. Beliau dapat saya gagal).Menurut Bossnya penampilan adalah penting untuk kerjaya yang saya ceburi hahahahha.

Rupa cantik pun penting juga.....
Sorry mak I love you walaupun niat baik tetapi realitinya tidak begitu.

Anonymous said...

org tabligh ja yg sanjumg ulama pakistan..kalau di negara2 arab...ulama2 ni mmg x dilayan..ini salah satu cerita utk menaikkan nama maulana tu..bkn nk hina ulama pakistan ..tapi cara org dia pun diragui..

drina drinacom said...

LASSSTTTT CALLLL…….SEBELUM CUTI RAYA!!!!! COMFIRMMM CEPATTT!!!
MINGGU TERAKHIR NIKAH DI THAILAND RM 1666 ( TERHAD 10 PASANGAN TERAKHIR SAHAJA )
PROMOSI NIKAH BER ISTRI BARU MENJELANG HARI RAYA
Kami membawa pasangan untuk berkahwin / poligami secara sah di pejabat Majlis Agama Islam Thailand. Pernikahan ini adalah sah mengikut hukum syarak dan diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia. Insya-Allah urusan boleh dijalankan dalam 2 hari sahaja & dokumen lengkap dapat diterima pada hari tersebut.
Sekiranya berminat, sila hubungi :-
DRINA DMARYA RESOURCES
No 7 Tingkat 1, Simpang 4, Teluk Pulai Klang.Selangor
(Atas Kedai Kek Bee's)
Tel : 03-33745230 / 013-3311606 / 0136312803
WEB KAMI :
kahwinthaibest.blogspot.c0m
drina1998.blogspot.c0m

drina drinacom said...

LASSSTTTT CALLLL…….SEBELUM CUTI RAYA!!!!! COMFIRMMM CEPATTT!!!
MINGGU TERAKHIR NIKAH DI THAILAND RM 1666 ( TERHAD 10 PASANGAN TERAKHIR SAHAJA )
PROMOSI NIKAH BER ISTRI BARU MENJELANG HARI RAYA
Kami membawa pasangan untuk berkahwin / poligami secara sah di pejabat Majlis Agama Islam Thailand. Pernikahan ini adalah sah mengikut hukum syarak dan diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia. Insya-Allah urusan boleh dijalankan dalam 2 hari sahaja & dokumen lengkap dapat diterima pada hari tersebut.
Sekiranya berminat, sila hubungi :-
DRINA DMARYA RESOURCES
No 7 Tingkat 1, Simpang 4, Teluk Pulai Klang.Selangor
(Atas Kedai Kek Bee's)
Tel : 03-33745230 / 013-3311606 / 0136312803
WEB KAMI :
kahwinthaibest.blogspot.c0m
drina1998.blogspot.c0m

aiman_marshall said...

MAAF MENGGANGGU.INI PELUANG UNTUK ANDA BUAT DUIT DENGAN MUDAH..TAK RAMAI ORG TAHU INI BUKAN PENIPUAN..HANYA DAFTAR PERCUMA SAHAJA..SERIUS SAYA TAK TIPU..CEPAT SERTAI SEBELUM PELANCARAN 28/8/2014..ANDA TAK CUBA JNGAN MENYESAL NANTI..

https://www.globallshare.com/ms/2583059.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...