Bank Wanita Pulak Dah. Perlu ke Kak Jat?

AS agak skeptikal terhadap cadangan Kementerian Pembangunan Wanita, keluarga dan masyarakat dibawah Shahrizat Jalil yang terus mendesak kepada kerajaan supaya menubuhkan bank wanita bagi membantu usahawan-usahawan wanita di semua sektor. Kononnya

DS Najib dah jawab yang kerajaan merasakan belum tiba masa untuk bank itu diwujudkan kerana konsep perniagaan adalah konsep yang terbuka untuk semua. AS harap Kak Jat tolong la paham. Tak perlu la kot, bank untuk wanita. Mengapa nak desak kerajaan berkali-kali. Alasan Kak Jat kononnya ada kaum wanita yang berniaga ataupun ingin membuat pinjaman merasa tidak selesa untuk pergi kepada bank-bank sedia ada yang mungkin tidak mesra wanita atau mesra keluarga. Iye Ke?

Jangan sampai rakyat naik meluat dengan Kak Jat. Ada benda yang kita perlu penuhi, dan ada yang tak perlu. jangan jadi 'cry baby' yang macam budak kecik merengek minta susu. AS nak tanya ada ke di Negara lain yang diwujudkan bank khas untuk wanita saja? Maafkan AS kalau terlepas pandang. Maafkan AS kalau komen AS ni menentang arus, tapi itulah luahan dari hati AS. banyak lagi benda yang lebih penting perlu kita lakukan untuk memacu ekonomi termasuk untuk kaum wanita.

4 comments:

AnaQarbana said...

Bila nak tubuh Negara ataupun Negeri wanita....
Baguih jugak idea tu....
kumpulkan wanita satu tempat....mereka ni bukan dari kalangan yang berkahwin..
Kalau ibu tunggal yang mempunyai anak lelaki ataupun yang tak berkahwin ada anak anglat lelaki...mestilah pisahkan mereka..biarlah negara/negeri itu 100% wanita.....
lama kelamaan spesis ini akan ppupus di bumi allah ni.....depa ni agama apa agaknya...Islam Hadhari kot..Pak Lah Nabinya...

berita sengsasi said...

huhu bank sedia ada pon kadng2 lengang..hehehehe nk wt pea bank wanita ada pluk yg menyamar jadi wanita semata-mata nk buat loan

ct yat said...

why not ada bank wanita? kat japan pon ada train with woman coaches! wake up guys! to uols, sila la baca history atau tengok documentary on Ford Machinist Strike in 1968. Just to get an idea on why women ask for more.

khiaq said...

cadangan inkubator kemahiran wanita saya sokong, diff coach utk wanita spt ct kata tu bagus jugak tp bank wanita??????? bank skrg ni utk lelaki saja keee???? tak setuju tp klau persatuan wanita sendiri yg keluar duit dan uruskan saya setuju, jgn membazir duit kerajaan=pembayar cukai=kita lelaki n wanita.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...