Menggelabah La Mat Peqelih Ni!

AS terpaksa masuk campur dalam isu ni. Syed Atief ni seorang ketua pemuda cawangan di Arau, Perlis yang juga bekas pembantu khas mantan Menteri Besar Perlis, DS Shahidan kassim.

Yang ni la AS duk pening. Macamana la UMNO Perlis nak kekalkan kemenangan kalu macam ni la sengketa yang duk ada dalam Perlis. Pergolakan Shahidan Kassim dengan Md Isa Sabu sampai sekarang tak berkesudahan. Ini ditambah kemelut mamat menggelabah ni buat entry dalam blog beliau.

Bagi AS, jika benar sekalipun individu yang dimaksudkan itu melakukan penyalahgunaankuasa, gunakan saluran yang betul untuk meluahkannya. Bukannya secara terbuka dalam blog macam ni! Banyak cara yang lebih sesuai boleh digunakan. Macam blog hang sempoi? Piirahh

AS pun ada tak puas hati dengan pemimpin UMNO di sini, tapi tak sampai ke tahap meluahkan ke dalam blog. Selagi boleh selesai, selesaikan secara elok-elok. Jaga la permuafakatan dan ukhuwah sesama ahli parti. jangan buat tindakan yang boleh memecah belahkan parti! Inilah bahayanya jika ada sikap taksub kepada seseorang pemimpin. Bahananya ialah seseorang macam Atief ni akan meletakkan kepentingan individu melebih parti! Biarlah pari melingkup sekalipun, asalkan hati dia puas!

Muhasabahlah diri hang tu Atief, aku bukan nak belah sesapapun. Aku sayang parti UMNO. Aku tak mau UMNO dirosakkan oleh orang macam hang! Pikir la pakai otak, bukan guna nafsu!
AS yakin si Atief ni ada dendam peribadi ataupun ada agenda yang tak tercapai. kalau tidak, masakan dia jadi macam ni! Hang nak marah aku Atief, ikut suka hanglah, aku tegoq dari luahan isi hati aku. Kalu hang boleh tembak orang dalam blog, aku pun bleh tembak hang senang-senang. Seluruh Malaysia lagi boleh tau!

Kalau 'panggu' tu buleh kat hang, hang senyap la kot? haha Aku kenai sangat geng-geng pemuda macam hang ni!

UMNO bukan macam dulu. Anytime pihak lawan senang-senang nak spin isu ni nak lemahkan UMNO. Di Perlis tu bukan luas manapun! Duk elok-elok buat cara adik beradik!

Tak payah nak londehkan orang di khalayak ramai. Hang buka aib, orang, esok lusa aib hang akan terbuka dengan sendirinya. Kalu betui dia bersalah, pi repot SPRM diam-diam cukup. Nak kecoh-kecoh apa dalam blog hang, ingat hang sempoi??


Syed Razlan, ADUN N11 Pauh & Exco Pelaburan Perlis, seorang PERASUAH yang berleluasa di Perlis.. Bukti yang dikumpulkan sudah lebih dari mencukupi.. INI BUKAN FITNAH..!

Polis & SPRM, saya bersedia dipanggil beri keterangan.. Nyahkan pemimpin KOTOR.. Pastikan siasatan berjalan tanpa memilih bulu.. bukan setakat ambil statement dan diam..!

qunang: Saya minta tolong Saidin Osman, tukang kutip toci, buat laporan Polis terhadap blog ini sekali lagi. SUMBER

Facebook Atief

5 comments:

Cahaya Kebenaran Bersinar said...

bro. hang banyak tak tau pasal isu perlis ni. baik hang diam ja. tu yg seeloknya. orang perelih sendiri tau apa yg berlaku di negeri perlis. politik la bukan mcm politik dulu, politik angguk angguk. la ni yg salah tetap salah, yg benar tetap benar, buat apa nak simpan pemimpin perosak dalam umno. sebab2 tu umno hancur.

* sejak bila syed atief nie pernah jadi pembantu khas mantan Menteri Besar Perlis? tu tanda yg hang tatau apa2 tapi hang nak tunjuk hang terror. lagi gelabah teruk aku tgk hang ni. haha

Double Y said...

Salam AS,

Ni kes nak cari glamer la ni.. sampai suruh org buat repot dgn blog dia sekali..

Err glamer ke blog dia? :)

Anak Seberang said...

CKB, awat hang plak nk melompat pulak?

awat? org luar perlis tak bleh bg pandangan utk parti ka?
byk cara lain utk chanel benda ni!

nih benda dlm kain pun nk londeh tayang kat org? elok sgt la tu
sumber sahih aku mmg dia ni kalu tak bekas pembantu khas DSSK pun, dia mmg penyokong tegaq SK.
nih sekadar pandangan aku, tak suka takpa. Ikut suka hangpa la, beraja di mata bersultan dihati..

\aku bkn nk tunjuk teror nk menggelabah, nih aku punya stand aku tak suka cara si atief tu!

ok, ckb, kita kwn2 tak mau lawan..

wakdanial said...

kalau boleh isu dalaman settle baik2 la...xpyh nk buka pekung di dada...

Tasek Melati said...

betoi CKB oooiii...kalau betoi sekali pun jgn la dedahkan dlm blog..tak manih,klu pencacai PR tengok btambah fitnah dia..sengap2 hang pi la repot SPRM/Polis.,dok selak kain tunjuk teloq berkurap kat org buat apa,pi la jumpa doktor sengap2.kita ni adik beradik tak mau lawan2.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...