Rating Antara PAU2012 & Muktamar PAS2012. PAS tumPAS!!Rating ini diberi oleh Penganalisis Politik yang memerhatikan perjalanan perhimpunan Parti UMNO dan PAS dan dilakukan secara adil dan saksama tanpa 'bias' kepada mana-mana pihak:
Berikut kedudukan yang diberikan penganalisis, dari kedudukan 1 hingga 10, sama ada perhimpunan terbesar kedua-dua parti itu mencapai sasaran atau sebaliknya menjelang PRU13.

Pensyarah Sains Politik Universiti Kebangsaan Malaysia, Profesor Madya Dr Mohammad Agus Yusoff: Umno 5 - Pas: 5.

Pensyarah Kanan Kolej Undang-Undang Kerajaan dan Pengajian Antarabangsa Universiti Utara Malaysia Dr. Azizuddin mohd Sani: Umno 9 - Pas :9

Pensyarah kanan Universiti Utara Malaysia, Prof Datuk Mohamed Mustafa Ishak: Umno: 9.5 - Pas 5
Pensyarah Universiti Kebangsaan Malaysia, Profesor Dr Shamsul Adabi Mamat: Umno 7.5 - Pas 6
Ahli-ahli Umno sendiri nampaknya sudah cukup matang dan punya kesedaran yang cukup tinggi menjelang pilihan raya paling sengit ini manakala pimpinan-pimpinan tertinggi parti termasuk perwakilan dilihat cukup fokus dalam usaha mempertahankan Putrajaya daripada dirampas oleh Pakatan Haram.
Imej PAS dimata rakyat kelihatan merudum jatuh disebabkan dua isu utama iaitu doa jahat K.O terhadap BN dan perebutan siapa bakal menjadi PM sekiranya PR menawan Putrajaya. 

2 comments:

Anonymous said...

Kalu aku Pas 5 Umno 9

Anonymous said...

Kalu aku Pas 5 Umno 9

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...