Gempar! Imam Muda Azlan Dedah Berita Mengejutkan Mengenai Pesawat MH370 (5 Gambar)


Salah seorang peserta Imam Muda, Azlan telah berkongsi beberapa status menerusi fanpage miliknya berhubung insiden MH370 dengan Amerika Syarikat.

Beliau menyatakan mempunyai sumber yang sahih berhubung dakwaan yang dilemparkan olehnya.

Berat juga dakwaan Ustaz Azhar ini, seolah-olah hebat benar informasi yang beliau ada! 
Ataupun hanya serkap jarang??

Jika tanpa bukti yang kukuh, kau Azlan telah menabur fitnah!!






18 comments:

Anonymous said...

meskipun AS tu bukan sedara sesama anutan tetapi apakah mukmin tidak rasa bersalah menabur berita tanpa bukti dalam sosial media?

Anonymous said...

anak saya 4 tahun duduk di amerika. mulanya bimbang juga tapi rupanya mereka lebih berbudi bahasa. bayangkan anak saya xcident melanggar kereta seorang yahudi amerika. dia tak marah tapi dia tanya anak saya ok ke tidak. anak saya pulang ke malaysia dgn satu cultural shock yg baru. dia kata kenapa org kita kurang beradab. penjaga2 kaunter muka masam, pengguna jalan raya sesuka hati melanggar undang2 dan memupuk budaya baru belajar bukan hanya di suap. alhamdulillah bila dia sambung master di malaysia dia tetap dapat belajar american style, cuma satu yg dia dapati lecturer di sini kurang master dlm sesuatu perkara. ya,,,, america not that bad. mungkin kita yg lebih kena muhasabah diri. kan Allah berfirman kita tak dapat ubah nasib sesuatu kaum kecuali kaum itu senditi mnegubahnya.... dan stu lagi yg ingin saya kongsi....di amerka perdebatan agama sering berlaku secara sihat dan setiap hari ada saja orang memeluk islam dan bila mereka memerluk islam mereka jadi dgt gentleman sbb mereka sentiasa mengkaji al-quran dan mengaplikasikan dlm kehidupan harian.

Anonymous said...

anak saya 4 tahun duduk di amerika. mulanya bimbang juga tapi rupanya mereka lebih berbudi bahasa. bayangkan anak saya xcident melanggar kereta seorang yahudi amerika. dia tak marah tapi dia tanya anak saya ok ke tidak. anak saya pulang ke malaysia dgn satu cultural shock yg baru. dia kata kenapa org kita kurang beradab. penjaga2 kaunter muka masam, pengguna jalan raya sesuka hati melanggar undang2 dan memupuk budaya baru belajar bukan hanya di suap. alhamdulillah bila dia sambung master di malaysia dia tetap dapat belajar american style, cuma satu yg dia dapati lecturer di sini kurang master dlm sesuatu perkara. ya,,,, america not that bad. mungkin kita yg lebih kena muhasabah diri. kan Allah berfirman kita tak dapat ubah nasib sesuatu kaum kecuali kaum itu senditi mnegubahnya.... dan stu lagi yg ingin saya kongsi....di amerka perdebatan agama sering berlaku secara sihat dan setiap hari ada saja orang memeluk islam dan bila mereka memerluk islam mereka jadi dgt gentleman sbb mereka sentiasa mengkaji al-quran dan mengaplikasikan dlm kehidupan harian.

Anonymous said...

Apalah punya mengarut Ustaz muda ni..saja nak menyakitkan keluarga mangsa nahas ..apa faedah yang dia dapat..kalau dia kata kita pakat pakat berdoa agar kebenaran terselah okay juga ni mengarut macam ustaz bebal..malu lah sikit pergi belajar lagi..lainlah koa dapat petunjuk jelas dan mampu menyatakan kebenaran dengan bukti yang sahih..that good..alim ulamak yang yang terbuka hijabnya untuk melihat kebenaran pun tidak riak pun.. cuma mereka reda Qada dan Qadar sesuatu kejadian..ada hikmah dari kejadian itu..

Anonymous said...

Tuduhan berat yang perlu bukti ..serkap jarang cerita atas cerita A ada dua A atau a..bunyi sama tapi rupa lain..
Jika serkap jarang itu menambah bukti yg umat islam atau yang mengaku cerdik islam itu sebenarnya meruntuh islam..bukan kafir yg meruntuh islam..


Anonymous said...

Sebenarnya ramai Ustaz-ustaz macam ni ... yang mendengar dan mempercayai cerita-cerita konspirasi. paling teruk Ustaz-ustaz ni sebarkan pulak kepada orang ramai tanpa rasa bersalah. Oleh sebab benda ni keluar dari mulut orang yang bergelar Ustaz yang diselang-seli dengan kalimah Allahuakbar, maka ramailah orang mempercayainya... Sebenarnya inilah yang dikatakan fitnah akhir zaman yang disebarkan oleh ahli-ahli agama. Diharap Ustaz ini mendapat bimbingan Allah dalam menulis sesuatuu perkara

FC said...

imam muda ini hanya belajar hafalan tapi tidak belajar menggunakan akal. takkan kalau nak menjunamkan kapal terbang itu, perbuatan itu dilakukan di lautan berdekatan Diego Garcia. mestilah kalau benar dilakukan pihak terlibat ia akan dilakukan sejauh mungkin dari pengkalan tentera Amerika tersebut supaya kalau bangkai pesawat dijumpai mereka tidak akan dianggap suspek utama.

maae said...

La haula kuwatailla billah hil alyyul azim.. itu jawapan yang baik bagi kita yang tidak tahu. Andaian boleh di buat tetapi ada had nya...

Maka kita sudahi, inna lillah wainna hilaierojiun. Semoga Kerajaan Malaysia terpelihara dari fitnah dajjal merujuk tragedi ini.

Anonymous said...

betulke budak ni ostad? sembang macam tong kosong.

abdullahripain omar said...

ustaz pembangkang kebanyakan terlalu berimiginasi dan berfantasi bagai, boleh gila kita mikirnya, ini mungkin terlebih usrah dg naqib yng hampir sewel, ramai anak muda skrg mcm tu.

Anonymous said...

Sah budak ni penyokong kuat PAS/PKR sebab gemar menyebar berita yang tak ada bukti macam 40,000 bangla.

Anonymous said...

MH370 adalah satu misteri yang ajaib, hilang seperti ditelan masa, namun begitu pasti ada hikmah disebaliknya kerana Allah lebih mengetahui apa yang Dia lakukan atau pun apa yang Dia benarkan sesuatu itu berlaku.

Anonymous said...

anon 204, anak saya juga belajar di amerika. pernah juga terlanggar kereta mat saleh. maklum baru dapat lessen. memang dia tak marah, seolah control maco saja. tapi surat saman sampai..mulut manis tapi hati belum tentu semanis mulut. susah kita nak faham keikhlasan hati seorang mat saleh. ingat mereka tak menyampah kah melihat seorang Islam bertudung litup? mereka adalah anak cucu cicit warga amerika yang racist terhadap kulit hitam dan berwarna. tolong jangan mengagungkan mat saleh kerana mereka baik dari satu segi tapi buruk dari segi lain.

Anonymous said...

kah!...kah!...kah!...macam kaldai bawa kitab,malangnya tak tahu isinya.malu nak cari makan macam ini ya,tak?.

Anonymous said...

Sesaorang yang mempunyai followers perlu berhati-hati dalam membuat sebarang statement yang berbentuk spekulasi, Apa yang ditulis merupakan satu notion yang serious terutama sekali kepada ahli keluarga mangsa. Is it fair to make certain conclusion yang boleh merobek hati dan fikiran ahli keluarga MH370? Sebagai seorang anak muda yang terlalu terburu-buru atau teruja untuk berkongsi makluat dan pandangan. Kes MH370 is very serious. Pepateh melayu, terlajak perahu boleh berundur. Terlajak kata padah akibat nya.

Anonymous said...

Logik akal...kapal terbang terjunam....mesti ada serpihan....menegak skalipun...sbb engine 777 besar...confirm bersepai sayap...pi tgok sndiri besar ke x engine tu. Military je yg ada maklumat ni. Military mne yg nk reveal psl ni...mmg nk mampus la. Military Singapura ngn thailand pun x de buat statement. Radar military kt singapura mata utk us bg laut china selatan, selat melaka. Lg satu spy satellite mmg byk. Cina pun guna 10 satellite imaging. Ada lg baki yg dorang x reveal kt public.yg ni satellite spy. Top secret. Kalu reveal hbisla military punya top secret. Tu sbb imaging dorang bg yg blur2. Cina x bodoh dlm hal ni. Psl MH370 ni jgn la percaya spekulasi....yg blh jwp yg ada maklumat hanya pihak military negara tertentu yg mmg sembunyi maklumat ni dan satu lg Boeing sendiri. Teknologi di hujung jari. Wallahhualam...nasib2 penumpang....kita blh doakn yg terbaik dn doakn semoga usaha pihak kerajaan berjaya. Doa...usaha...dn tawakkal....jgn buat kj mcm imam muda ni....taksub pd teori dr sumber yg x de bukti.

Anonymous said...

Anon 10.09....kes yg mcm anda sebut very rare di msia. Adik saya pernah kereta dilanggar dr blkg pastu siap plak org tu bg report palsu..muslim plak tu...no muka manis depan blkg okay? And it hpened in msia.....anak anak saya juga belajar di amerika . Alhamdulillah...anak anak ni bila blk msia pun culture shock tgk org msia ni behave.....itulah negaraku yg terchenta..adab sudah terhakis...

Anonymous said...

Anon 10.09....kes yg mcm anda sebut very rare di msia. Adik saya pernah kereta dilanggar dr blkg pastu siap plak org tu bg report palsu..muslim plak tu...no muka manis depan blkg okay? And it hpened in msia.....anak anak saya juga belajar di amerika . Alhamdulillah...anak anak ni bila blk msia pun culture shock tgk org msia ni behave.....itulah negaraku yg terchenta..adab sudah terhakis...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...