Teresa Kok Dengan Angkuhnya Ugut Nak Cetus Huru-Hara!


Himpunan 12 Januari: Pembangkang Tegas Mahu Stadium Merdeka 
 
PETALING JAYA: Pembangkang memberi gambaran kemungkinan akan tercetus keadaan huru-hara sekiranya mereka gagal mendapatkan permit menggunakan Stadium Merdeka sebagai lokasi penganjuran demonstrasi Himpunan Kebangkitan Rakyat pada 12 Januari ini.

Pengerusi DAP Selangor, Teresa Kok berkata pihaknya tidak akan tergak-agak untuk menggerakkan peserta demonstrasi agar berhimpun di tengah-tengah pusat bandaraya Kuala Lumpur sebagai tanda protes( cubaan menimbulkan huru hara. ikut sedap hati jer teresa kok ni nak ajak orang buat rusuhan )"Kita nak tahu, memandangkan ia akan diadakan pada hari Sabtu ini, pihak kerajaan dan polis harus bagi persetujuan (guna Stadium Merdeka) secepat mungkin.

"Kalau tidak kami akan teruskan perhimpunan kita di pusat bandaraya Kuala Lumpur...jangan salahkan pihak Pakatan Rakyat lagi," katanya pada sidang media di Ibu Pejabat Parti Keadilan Rakyat (PKR) di sini, Isnin.  


Ditanya ada pembangkang sememangnya menjangkakan akan berlaku kekecohan pada perhimpunan berkenaan, Pesuruhjaya PAS Selangor, Dr Abdul Rani Osman berkata, jangkaan berkenaan dibuat berdasarkan pengalaman penganjuran perhimpunan seumpa itu sebelum ini.

"Ia hanya berdasarkan pengalaman lalu...banyak benda-benda (tidak dijangkakan) berlaku. Jadi kita tak nak (huru-hara) berlaku. Sebab itu kita buat jangkaan awal," katanya.

Berhubung sama ada penganjur mempunyai pelan alternatif sekiranya Permodalan Nasional Berhad (PNB) selaku pihak pengurusan Stadium Merdeka enggan memberikan kebenaran, Abdul Rani bertegas agar penganjuran himpunan itu diadakan di stadium berkenaan.

"Sehingga sekarang kita tak dapat apa-apa maklum balas sama ada daripada polis, DBKL atau pengurusan Stadium Merdeka.

"Jadi apa yang akan berlaku seterusnya (sekiranya tiada kebenaran)...we will cross the bridge until come into it," katanya.

Sebelum ini Pengarah himpunan berkenaan, Mohamad Sabu, memberi jaminan bahawa penganjuran himpunan pada Sabtu ini akan berlaku dalam suasana yang aman.

Bagaimanapun, Mohamad yang juga Timbalan Presiden PAS berkata pihaknya sehingga kini masih lagi menunggu jawapan pengurusan Stadium Merdeka terhadap surat permohonan bagi menggunakan stadium yang dihantar 26 Disember lalu

5 comments:

Anonymous said...

lor balik2 cina sial ni nak buat kacau kt kawasan perniagaan....aku cadang kat cina nyayuk ni buat demo jalanan di PETALING STREEET...ok...buat situ...ok

Siva Adarasa said...

Cina ni berani buat macam tu di Singapork.

Sahih kena sunat dengan Mr. Lee.

CCTV said...

Pakatan Pembangkang tiada kerja lain.
Mereka hanya tahu buat demo dan merusuh.

Apa punya pemimpin. Habis negeri yang mereka perintah lingkup.

Rakyat dah masak dengan tektik kumpulkan budak-budak yang tak ada haluan dan budak-budak kecil untuk tarik sokongan.

Anwar dari dulu hingga sekarang itu sahaja yang dia tahu buat.

Kalau dihimpun penyokong penyokongnya majoriti adalah para desperado yang kecewa tak dapat habuan.

Cukup-cukuplah, Khalid tu dah boroi, Kadiaq nak haloba sampai macam mana lagi.

Azmin, wou! semua orang tahu.

Anonymous said...

kurang ajar betul minah ni. Aku ada appt di KL town hari Sabtu tu. mesti jam. Menyusahkan orang betul kaum PR ni, bertambah benci dan meluat melihat gelagat mereka yang tak pernah puas.

Anonymous said...

Sekarang cina begitu megah dan bangga dapat menggunakan bangsa melayu sendiri bagi menghancurkan kuasa melayu, melayu PAS dan melayu PKR bermegah2 jika tumbang kuasa orang melayu UMNO yang memerintah sekarang, biar bangsa lain jajah dan perintah negara, biar melayu jadi melukut di tepi gantang, asal puas dendam kesumat serta jaki mereka tercapai. melayu bunuh melayu. Cina gelak Besar.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...