Sempoi! Jurutera Mualaf Repot Polis Kerana Ragu Terhadap Bendera PKR!


Seorang jurutera yang pernah berkhidmat selama 11 tahun di Amerika Syarikat dan kini kembali ke tanah air, membuat laporan polis berhubung keraguannya terhadap bendera PKR yang didakwanya mempunyai persamaan dengan mata wang sebuah negara luar.

 Mohamad Ridhwan Batumalai Abdullah, 41, membuat laporan itu di Ibu Pejabat Polis Daerah Ipoh kira-kira pukul 10.30 pagi. "Saya minta supaya Datuk Seri Anwar Ibrahim menerangkan makna logo yang mempunyai warna biru, putih, merah dalam bendera itu dan siapakah nama orang yang mencipta bendera dan logo Parti Keadilan (PKR) ini," katanya kepada pemberita.

 Katanya beliau cuba mendapatkan penjelasan daripada pemimpin PKR di sebalik penciptaan logo dan warna di dalam bendera parti terbabit sejak empat tahun lalu, namun gagal. Mohamad Ridhwan Batumalai yang mempunyai pengalaman dalam bidang minyak, gas dan pentadbiran korporat berkata beliau akan mengadakan sidang akhbar dalam masa terdekat sekiranya Anwar enggan menjelaskan perkara berkenaan. 

"Sekiranya Anwar tidak dapat memberi penjelasan, rakyat tidak seharusnya mengundi parti pembangkang itu pada pilihan raya umum akan datang," katanya mengenai keputusannya membuat laporan polis demi kepentingan negara dan bukan atas paksaan mana-mana pihak. "Sebagai seorang mualaf, saya tidak boleh melihat umat Nabi Muhammad SAW berpecah belah kerana Nabi Muhammad tidak suka umatnya berpecah belah," katanya. - Bernama

3 comments:

Anonymous said...

kesian mualaf ni...takdak kerja lain kah? kalau nak tau sejarah PKR, jadilah ahli PKR. Yg tu pun nak buat laporan polis. Kalau nak sangat jadi masyhur, masuk suratkhabar, buat laporan polis mengenai manusia2 yg hampir memecahkan pintu kaca KOMTAR baru baru ni.

sri hartamas

Anonymous said...

hai ,
saya pun nak buat report polis jugak nanti , kerana didapati batang saya ada persamaan dengan batang orang amerika , panjang dan bertelor dua biji

Anonymous said...

Tak habis - habis dengan mamak padukang ni...........

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...