Penjelasan Polis Kedah Kenapa Cek Sumbangan Pakatan Haram Ditolak! #LahadDatu #Tolak PR

Auta Kuat PAS ni!!

Ketua Polis Kedah, Datuk Ahmad Ibrahim hari ini mengesahkan pihaknya menolak cek RM30,000 yang disumbangkan pakatan pembangkang negeri ini kepada Tabung Kebajikan PDRM untuk keluarga mangsa korban di Lahad Datu, Sabah. 

Pengesahan itu dibuat Ketua Polis Kedah, Datuk Ahmad Ibrahim, melalui satu kenyataan kepada media, di sini, hari ini. "Kita dapati cek berkenaan adalah daripada pakatan pembangkang Kedah dan bukannya daripada kerajaan negeri seperti dimaklumkan. 

"Sehubungan itu, PDRM Kedah tidak akan menerima apa bentuk sumbangan daripada mana-mana parti politik bagi mengekalkan konsep berkecuali dan bimbang disalah tafsir pihak tertentu, melainkan sumbangan daripada orang perseorangan dan badan bukan kerajaan (NGO). 

"Saya juga ingin menasihati mana-mana parti politik yang berhasrat menyalurkan sumbangan kepada keluarga mangsa korban di Lahad Datu, supaya menyampaikan terus kepada pihak media agar dapat diagihkan kepada semua keluarga pegawai dan anggota terbabit," katanya. 

Berdasarkan kenyataan itu, PDRM mengesahkan menerima makluman mengenai penyerahan sumbangan terbabit yang akan disampaikan kepada Tabung Kebajikan PDRM dalam satu majlis di Mess Pegawai Kanan Polis Kedah pada 8 April lalu. 

Bagaimananapun, selepas diteliti sumbangan berkenaan disahkan bukan daripada kerajaan negeri, tetapi daripada pakatan pembangkang Kedah.-BH

A.S kata, jika pakatan haram ikhlas, salurkan kepada tabung yang benar-benar boleh dipercayai seperti melalui TV3. Bagaimana PAS nak asingkan sumbangan derma Lahad Datu dengan sumbangan parti tersebut? Jangan percaya dengan puak-puak ni, ulaq ayaq woii..

1 comment:

Anonymous said...

Sememangnya, kita bersetuju dengan pendirian PDRM Kedah tidak menerima derma daripada PAS/PAKATAN HARAM Kedah, kerana inilah parti yang secara lansung bersekongkol dengan DAJAL KIRAM melanda pantai timur Sabah dengan menyerang pasukan keselamatan kita hinggan 10 orang anggota PDRM kita mati.

Jika ,ereka nak derma suruh mereka bawak bendera ka Kg Kampong Tanduo dll kampong yang terlibat dengan pencerobohan tersebut. Suruh depa PAKATAN HARAM Kedah piii bagi sendiri kapada rakyat kita di pantai timur Sabah yang hilang pendapatan dan bantu dirikan kembali rumah-rumah mereka yang dibakar oleh tentera DAJAL KIRAM.. tuuuh.

HARAM JADAH PUAK OAKATAN HARAM NIIIIHHH

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...