Video Sadis Di India Terbaring Kemalangan Selama 40 Minit Tak Siapa Ambil PeduliNEW DELHI - Satu rakaman video menunjukkan seorang lelaki merayu pertolongan selama 40 minit selepas dia bersama isteri dan bayinya terlibat dalam satu kemalangan jalan raya dekat Jaipur, India, kelmarin.

 Jurucakap polis memberitahu, tindakan orang awam yang tidak mempedulikan mangsa dan keluarganya yang dalam kesusahan itu dianggap sebagai sifat yang memalukan di India. "Selama lebih 40 minit Kanhaiya Lal merayu pertolongan daripada orang yang lalu lalang di situ.

 Kejadian berlaku sebaik motosikal yang dinaiki mereka bertiga dilanggar oleh sebuah trak," katanya pada laporan Al-Jazeera. Isteri Lal, Guddi, 26, dan anak mereka yang masih bayi berumur 10 bulan maut di tempat kejadian.

 Sebelum ini, sebuah stesen televisyen (TV) tempatan menyiarkan rakaman yang menunjukkan mayat seorang wanita bersama bayinya dan seorang lelaki menjerit meminta pertolongan.

 Lebih menyedihkan, sebaik ambulans tiba, mayat isteri dan anaknya itu diangkat secara kasar dan umpama membuang sampah ke dalam kenderaan itu. Ketua polis trafik Jaipur, Lata Manoj dalam satu temu bual siaran TV berkata, adalah menjadi tanggungjawab setiap penduduk menghulurkan bantuan demi menyelamatkan nyawa.

 Diatas video dari India yang jelas menunjukkan manusia kini hilang rasa berperikemanusiaan...

1 comment:

Gombug said...


Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
Baca selanjutnya...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...