8 Kebodohan Puak Pakatan Yang Perlu Anda Tahu Mengenai Protes Keputusan PRU13Cerita Pasal Kebodohan, Mari Kita Bincang Pasal Kebodohan Mereka Juga.

1. Tak percaya keputusan pilihanraya? abah ko menang majoriti 20,000-40,000 boleh percaya ke? mak tiri ko menang majoriti 60,000 pun pakai kotak undi luar hantar pakai helikopter? apa pekak sangat telinga ko tak boleh dengar helikopter terbang atas pusat undi?

2. Menang sebab undi bangla? eh, ko ingat BN menang majoriti 2-10 undi?? berapa banyak bangla korang tangkap? ade dapat 1,000 bangla kat satu tempat mengundi? kalau menang macam Dato' Tajuddin tu 7,000 majoriti, takkan bodoh sangat ko tak boleh nak nampak 7,000 bangla beratur mengundi? satu kampung boleh bau ketiak laaaaa.

3. Ada indon undi 2 kali? buktinya jari kiri dan kanan ada kesan calitan dakwat biru. aik? bukan abah ko kata tenyeh pakai sabun mandi pun boleh hilang ke? kenapa indon tu dan petugas SPR sengaja nak kantoikan diri pergi calit kiri-kanan? kenapa indon tu tak cuci pakai sabun dan kemudian keluar mengundi balik?

4. Kenapa Bangla? kenapa tak cina dari china? kenapa tak orang indonesia? kan lebih mudah nak tipu. kalau cina tu, muka pun sama penyek je. kalau indon tu, sama je macam muka orang melayu. siap boleh cakap melayu lagi fasih daripada cina malaysia lagi! kenapa banglaaaaa?????

5. Ok lah. KATALAH, betul isu BN terbangkan 30,000 bangla naik 4 pesawat tempah khas. BN sanggup bersusah payah, dengan risiko kantoi lagi, dengan kos tinggi, dengan pelbagai-bagai masalah, tapi demi nak menipu PRU, BN sanggup!! takkanlah Pakatan Rakyat tak sanggup nak upah seorang dua bangla RM1,000, bagi ic palsu, calit jari dia dan suruh dia berlegar-legar di kawasan pembungan undi. bila ditangkap, ajar dia jawab "ini BN punya kerja". mana lagi mudah nak buat??

6. Apa ke bahalol wakil parti daripada PR? mengulat? makan gaji buta? pergi meliwat? melayan perempuan simpanan? waktu proses undi tu, wakil parti PR tak boleh nampak penipuan? nama aku dipotong pada EMPAT senarai berbeza. takkan la tak perasan.

7. Di Putrajaya, beribu orang kerajaan yang sokong PR. mereka elok sahaja mengundi Husam Musang. sama juga dalam SPR. MESTI ada penyokong mereka. takkan la pengundi PR yang berkhidmat di SPR tengok saja kalau berlaku penipuan?

8. Isu dakwat kekal. adakah itu satu-satunya mekanisma mengenalpasti pengundi? ic? senarai nama? no saluran? tapi, sebab itulah penggunaan dakwat kekal ni dicadangkan oleh ahli cerdik pandai PR. sebab mereka tahu yang dakwat ini mustahil akan kekal dan akan menimbulkan keraguan, pertikaian orang. memang inilah yang mereka mahukan. isu ini adalah sebahagian daripada persediaan mereka bila kalah PRU13.

4 comments:

Anonymous said...

Memang puak2 PR ni bahalol......pak turut.....

lain kali lah.....5 tahun lagi

Anonymous said...

Apa ke jadah puak SPR ni ramai geng ajk bahagian UMNO. Dah tu pengiraan undi dipusat pengiraan buatlah di tempat yang lutsinar boleh wakil parti bertanding tengok dengan jelas tanpa elektrik terpadam.Lagi satu,kenapa tak buat kat semenanjung PR yang menang dialah perintah semenanjung.Kat Sabah BN perintahlah.

ManBonda said...

kalau dah bodoh tu bodoh jugaklah..abih yang negeri kau menang kenapa tak protes ? bahalul memang pukimak betullah puak PR ni.

Anonymous said...

.
.
.
Manusia di bahagikan kepada tiga (3) jenis kumpulan. 
Cerdik, separa cerdik & samdol.

Yang Cerdik mempunyai akal yakni otak dalam kepala.
Kepala berada diatas bahu. Mereka ini mampu serta boleh menilai secara lojik suatu perbuatan @ kesan dan akibat.

Separa Cerdik - mempunyai akal dalam perut. Mampu melihat serta mampu menganalisa - tetapi masih kabur. Blur. Rabun Ayam Piru.

Samdol pula definasi yang mempunyai akal yakni otak dalam tempurung lutut.
Bodoh tak boleh diajar manakala pandai tidak boleh di ikut.

Kumpulan SAMDOL tahap gaban ini...percaya bahawa Bangla ini wujud sebanyak beribu-ribu orang, datang naik pesawat, ada IC dan boleh mengundi!

Nak buat macam mana...otak mereka telah di sodomi oleh Anwar.
Kesian. Sunggoh kesian.

.
.
.
SARK2 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...