Guan Eng & Wang BR1M

Eh ramai lagi miskin di Penang, di parlimennya sendiri iaitu bagan? kata miskin sifar?? Pemimpin dan kroni kerajaan Dapig Pulau Pinang kaya raya kau tak mau bising pula??


Seperti biasa Ketua Menteri Pulau Pinang yang paling haram jadah suka bohong ini lebih gemar melihat apa yang ada dalam kain orang sedangkan kain sendiri koyak punya la besar.

Beliau melihat BR1M dari konteks nasional, cuba beliau lihat dari konteks negeri Pulau Pinang. Tahukah beliau berapa ramai penerima BR1M bagi rakyat Pulau Pinang? Lebih kurang 333K. Bukan 3 orang, bukan 30 orang. Hampir setengah juta. Apa bezanya? Dan Guan Eng sedarkah adakah 7.9 juta keluarga yg menerima BR1M itu miskin? Guan Eng jahanam tahukah definasikan maksud miskin tersebut??

Ini menunjukkan di Pulau Pinang pun masih ramai lagi rakyat yang miskin. Kenapa beliau sibuk hal negara? Selesai dahulu isu kemiskinan di Pulau Pinang. Jadi juara dalam negeri dulu sebelum hendak jadi juara peringkat nasional. Pulau Pinang yg dicanangkan oleh Guan Eng komunis ini kononnya miskin sifar terbukti bahawa retorik dan penipu belaka.

 * Lim Guan Eng pun kira senang la juga. Daripada guna Camry beralih guna Mercedes pula. Bukankah hendak tolong kroni dia jugak ka?

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...