Memalukan! Bekas Isteri Dedah Kelakuan Buruk Sham Kamikaze Yang Suka Menipu Dalam Bersolat.


Bekas isteri Sham Kamikaze, Farazila AJ membuat pendedahan di BiPop. Kata Farazila:-
Kami bergaduh lagi gara-gara perempuan. Hancur hati saya dan saya balik ke kampung. Saya pulang semula ke Kuala Lumpur selepas 2 minggu dan terkejut melihat dirinya berjubah serta berkopiah. Tetapi saya tidak rasa apa-apa.
Apabila orang memuji konon dia dia sudah berhijrah, dia rasa dirinya mulia. Sham jadi lupa diri apabila orang sekeliling mengagungkan dirinya. Dia bangga apabila disanjung, tetapi sebenarnya dia belum berubah sepenuhnya. Saya menegur sikap hipokritnya itu dan kami bergaduh lagi. Selepas pulang umrah, saya sudah berubah dan berhijrah lebih awal daripadanya.
shamfara2
Bayangkan sebelum subuh, jam sudah berbunyi dan dia bangun tidur lalu terus menghadap komputer. Ayatnya di komputer “jom solat” tetapi sebenarnya dia tidak bersolat dan tidur semula. Ia berlaku banyak kali dan saya muka dengan perkataan “jom solatnya” itu.
Malah Farazila telah membuat laporan polis untuk langkah keselamatan terhadap gambar dan rakan video yang dilakukan oleh bekas suaminya itu. Tambah Farazila lagi:-
Siang malam dia kerap menghadap komputer. Itu saya boleh tahan lagi, tetapi apabila dia memuat naik gambar berlaga pipi dengan wanita lain dalam FB, apa perasaan saya? Apabila orang bertanya, saya tiada jawapan. Malu pun ada! Apabila bergaduh, dia mula tidak balik rumah berhari-hari. Kadang-kadang balik rumah hanya salin baju sahaja.
Dalam satu insiden saya tidak akan lupa sampai mati, dia pernah tinggalkan saya di tepi lebih raya ketika pulang ke kampung di Batu Pahat kerana bergaduh pasal FB. Dia libas tangan dan cincin dipakainya terkena mata saya. Sampai kini dalam mata saya kelihatan berdarah. Mujur saya ada telefon bibit. Dengan mata berair kena libas dan hujan pula, saya terpaksa berteduh bawah terowong.
Saya hubungi ibu untuk beritahu apa yang berlaku. Ibu pulang menghubungi Sham, suruh dia ambil saya di tepi lebuh raya. Bayangkan dari waktu Asar saya ditinggalkan, dia hanya datang ambil saya dalam jam 10 malam. Saya sembunyi dalam terowong yang sekelilingnya penuh dengan jarum penagih dadah. Saya memang takut kerana tempat itu sunyi tetapi saya tiada pilihan dan berserah kepada Allah.
Saya pujuk hati mungkin saya bersalah dan mencari Sham di Studio, tetapi tidak nampak keretanya. Esoknya saya cari lagi di studio dan berjumpa seorang kakitangannya. Selepas mengetahui Sham ada di ruang atas studio, saya sediakan minuman untuknya dan ketika mahu menghantarnyaa, kakitangan berkenaan seakan menghalang saya. Kebetulan Sham mahu turun ke bawah dan dia yang terkejut melihat saya, lari lintang pukang naik atas semula.
shamfara3
Seminggu selepas itu, kakitangan itu berterus terang kepada saya memakluman ada seorang wanita ketika itu bersama Sham. Wanita itu didakwa masih bersuami dan mempunyai dua anak. Kami bergaduh besar dan saya terus balik ke kampung. Dia cerita kepada orang saya ingkar dan keluar rumah tanpa izin. Seingat saya, jika keluar rumahpun hanya ke rumah mentua atau balik kampung saja.
Jangan kita tertipu dengan penampilan alim yang penuh dusta. Wasatiyyah iaitu kesederhanaan lah yang terbaik. Penghijrahan terutama artis perlu diselidiki kesahihannya. Cukup-cukuplah kita ditipu oleh beberapa orang artis yang kononnya berhijrah namun penuh dengan agenda peribadi yang tak ketahuan.

8 comments:

Anonymous said...

Jom solat.

Anonymous said...

Lebai2 dengan topeng agama ni bercambah. Semua kes pantat. Takda benda lain. Dasar penipu, munafik. Asal bejanggur, berjubah, style Abu Nawas ni.. jadi ostat la pada pengikut2 yang serba bodoh. Ostat pantat!

Anonymous said...

hasil didikan PAS la tu..

Anonymous said...

dah agak dah. kepura2annya mmg terserlah

tobeng said...

Melayu2 memang mudah tertipu dengan penampilan.Pakai kopiah sikit,jubah,serban sikit terus ingat orang alim,terus suruh jadi imam dan terus panggil ustaz.

Kalau yg perempuan pakai tudung labuh sikit,pakai purdah,sarung tangan terus panggil ustazah walaupun sebelum ni jahil agama kuat maksiat bagai.

Berubah atau berhijrah itu bagus tapi anggapan orang baru berhijrah sebagai alim berdasarkan penampilannya menunjukkan kejahilan kita.Yang lebih jahil lagi kalau orang yg baru berhijrah itu sendiri perasan diri sendiri alim dan lebih bagus dr orang lain semata2 sebab sudah berhijrah.

Nak tambah kelakar lagi kalau berhijrah kemudian belajar agama melalui parti2 politik yg letak Islam pada nama partinya.Kemudian mula menghukum,mengutuk dan memaki orang2 yg tidak sama parti dengan mereka.Yang nasib baik dapat pula jemputan sebagai penceramah parti politik yg letak nama Islam ini.Haru-biru Melayu.

tobeng said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Banggali pun pun pakai serban. ada janggut. Alim ke?

Melayu! janganlah senang senang diperbodohkan

Anonymous said...

Melayu dari dulu lagi, memang terlalu mudah ditipu. Itu sebab Nigerian scammer berbaris-baris datang Malaysia. 392 lapuran polis dibuat dari awal tahun ini sehingga April melibatkan kerugian RM40juta- tahun ini sahaja. Siapa bagi Nigerian ambil visa pelajar?- Melayu. Siapa bagi Nigerian daftar belajar di IPTS? -Melayu! Siapa bagi nonok free kat Nigerian?- Betina Melayu! Siapa kena tipu?- Melayu!.

Tengok Melayu Singapork dulu- Lee KY cuma perlu pakai songkok berarak keliling kampung Melayu untuk meraih undi. Habis semua pakat undi PAP dgn tanggapan bhw LKY sudah berjaya ditarbiyah oleh PAS, bakal mmasuk Islam tak lama lagi. Tapi kini apa jadi pada kampung2 melayu di Singapork?

Puak2 PAS macam Sham ni apa la sangat. Guru dia Si Zahar 'Menatang Boddo' Idrus juga spesis cakap tak serupa bikin. Time muda sibuk goreng gitar, dah berusia sikit hafal buku agama 2~3 bijik, simpan janggut, pakai serban, buat ceramah terus melayu anggap sebagai ulamak. Siap boleh buat concert dalam masjid. Pendekatan baru menarik anak muda ke masjid, katanya.

Itu belum masuk cerita "Undi PAS masuk syurga" atau "Undi UMNO masuk Neraka" lagi.

Sendiri mau kesian diri sendiri, k?.PK PK.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...