Kezaliman Rejim Pakatan Selangor Menyeksa Rakyat Semakin Menjadi-Jadi Selepas Menang PRU13


Noh Omar dan Adun Kota Damansara, Halimaton Saadiah Bohan mendengar permasalahan penduduk di PPR Seksyen 8 Kota Damansara yang membuat bantahan secara aman, hari ini.

 KOTA DAMANSARA – Penduduk Projek Perumahan Rakyat (PPR) Seksyen 8 Kota Damansara membuat bantahan secara aman berhubung kenaikan kadar sewa rumah yang hampir dua kali ganda daripada kadar asal.

 Menurut Pengerusi Persatuan Penduduknya, Johari Nander, kenaikan kadar itu berlaku sejak Mei tahun lalu daripada RM124 kepada RM250 sebulan.

 Menyifatkan kenaikan itu sebagai tidak wajar, beliau berkata, surat bantahan sudah dibuat sebanyak tiga kali namun hanya mendapat maklum balas sekali.

 “Kadar sewa naik mendadak selepas pilihan raya lalu. Semua penduduk kena termasuk warga emas, ibu tunggal dan Orang Kurang Upaya (OKU). “Rata-rata penduduk di sini berpendapatan di bawah RM1,500 dan mempunyai anak antara tiga hingga lima orang,” katanya ketika ditemui pada demonstrasi aman di kawasan PPR tersebut, hari ini.

 Johari berkata, sebanyak 1,154 unit rumah terlibat dengan kenaikan kadar sewa itu yang melibatkan lebih 3,000 penduduk.

 Sementara itu, Pengerusi Perhubungan Umno Selangor, Datuk Seri Noh Omar berkata, pihaknya akan menawarkan bantuan guaman kepada penduduk di situ dalam menangani beberapa kes termasuk ada yang dihalau dan bekalan air dipotong. Beliau sempat menemui penduduk PPR Seksyen 8 bagi mendengar keluhan mereka terhadap permasalahan yang dihadapi sebelum melawat sekitar kawasan PPR tersebut.

 “Umno Selangor akan sediakan khidmat guaman untuk mempertahankan hak penduduk dari segi undang-undang. “Saya minta mereka yang menerima notis kosongkan rumah, jangan keluar rumah. Hanya mahkamah boleh keluarkan perintah sita rumah dan sebagainya.

 "Kalau nak halau, ikut undang-undang,” katanya. Selain itu, Noh turut mendakwa, keselamatan dan kebersihan di kawasan PPR tersebut juga tidak dikawal sebaiknya sehingga membahayakan nyawa penduduk setempat.-SH

2 comments:

Anonymous said...

sndiri pileh sndri tnggung la ..umno bn dulu kan pnyokong dn pngundi anda

Anonymous said...

Cakap dia org. Tapi bila tengok betul2 ada banyak piring dari syarikat tv berbayar. Siap yg warna kelabu lg.. mahal tu. Patutnya rumah siapa yg tiada piring tu sewanya tidak dinaikkan. Barula betul. Macam isu air. Rumah siapa yg ada swimming pool kena kunci meter airnya 10 hari lebih dari rumah biasa. Bukannya mcm ada sorng bodoh yg cakap ambil wuduk mcm mandi kerbau. Dia ingat bila dia cakap tu tak masuk yuotube. Padan muka. 7 keturunan tak mengaku waris dia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...