Remaja parah kemalangan kerana dibaling kon! Aku bersama JPJ!!


Riuh la kisah remaja yg cedera parah selepas kemalangan kerana dibaling kon oleh anggota Jpj kerana cuba langgar keselamatan jalanraya.

Kalau budak ni langgar anggota, anggota terkorban, semua diam. "Seorang anggota JPJ terkorban ketika sedang berkhidmat".

Perangai macam shaiton, rempit sana rempit sini, buat perangai jakun rempuh roadblock, pastu kene beacon sikit, masuk fb konon JPJ jahat sangat.

 Pernah dengar perkataan 'self-defense' ? Of course aky sokong JPJ dalam hal ni. Gua caya kalau mamat tu berhenti elok-elok depan roadblock, takkan jadi macam ni kan? Kalau tak salah, kenapa nak rempuh sekatan segala? Buat sakai, baru ada akai.

Dalam hal ni aku lihat 3 pihak yang bersalah.

1.Budak langgar sekatan jalan.
2.Jpj baling kon.
3.Mak-bapak yang tak endah anak-anak bawak motor walaupun takdak lesen.

Mak-bapak wajar diambil tindakan..

11 comments:

Anonymous said...

Yup setuju gak..klu berhenti elok2 mmg xdernyer nak baling kon..dah bwk laju,silap haribulan anggota jpj kena langgar mat, trkontang kanting anak bini dia tmbh2 yg masih bersekolah..yg mat rempit ni xpa la hidup susahkan org,dh kurang sorang..hampeh mat motor cmni...naik motor hidup susahkan org,sakit pn masih susahkan org...sabo je la

Anonymous said...

Aku juga akan biat perkara yang sama, baling kon atau torchlight atau apa yang ada ditangan, kerana orang yang hanya tahu beri komen sahaja tapi tidak merasai saat bagaimana ketika hendak dilanggar.. Konsepnya senang sahaja, kalau tak buat salah, tak mungkin akan lari dari sekatan, orang sebegini biasanya suka mencabar penguatkuasa...dan dengan bangga akan ceritakan kepasa sahabat-sahabatnya yang lain bagaimana dia boleh lepas dari sekatan....

AwangLiku said...

Kalau tak bersalah kenapa mahu takut..itu kira nasib baik baling dengan kun..kalau aku jadi JPJ aku mampus kau orang aku kejakan tau...

Anonymous said...

setuju jugak!
buat anak jer pandai kemain...

Anonymous said...

Saman menyaman lah apa lagi.. ni lah masa nak buat duit..

zul said...

Gubal undang2 baru.. Klau merempit tue.. Bg hukuman lg truk.. Pastu sita motor dan mak bapak pun bg dok dlm penjara.. Mgkin la kot nk kurang ckirlt geng merempit nie

Hati Bunga said...

Assalamualaikum. Aku pernah tgk dengan mata kepala sendiri bila sorang mat rempit (moto rxz) rempuh sekatan dan langgar sorang anggota jpj. Nasib mat rempit tu baik malam tu, sebab 3-4 biji kon gak la terbang tp dia dapat elak. Rupanya anggota jpj tu kawan aku yg tgh bertugas. Kaki patah, tulang punggung retak, 6 bulan tak boleh kerja. Duduk rumah. Anak nak pegi sekolah pun susah sebab bini tak pandai memandu. Dekat 2 minggu gak cari mat rempit tu akhirnya kantoi gak bila dia brag satu kampung yg dia power lari dari sekatan. Dia tak tau yg kawan2 gak yg salurkan maklumat mana dia punya rumah.. Rasanya mat rempit tu kena penjara 3bulan sebab menunggang secara melulu dan menyebabkan kecederaan kepada pegawai awam.

Ahli 313 said...

Aku pernah kena baling torch light, masa tu aku bujang . Aku sorang2 balik waktu malam. Yang aku tak puas hati aku semua cukup lesen, road tax.. Dan aku bukan kaki rempet.. sorang angota yg bt road blok suruh jalan jadi aku jalan la.. tiba2 torch light kena baling kena dekat rim.. Syukur Alhamdulillah tak kena kat aku tapi kena rim sikit. Kepada anggota JPJ atau polis yg buat sekatan.. Arahan biarlah terang.. !!!!

Anonymous said...

Tengok gak kot2 ibu-bapak mat motor dari parti pembangkang. Kalau pembangkang, habis lah JPJ, akan ada demontrasi besar-besaran di Dataran KL, huru-hara lah nanti polis kena tending terajang oleh gang2 demo, habis semua loyar dari dap pkr akan turun jerit2 kat jpj.......

Harfeez Zsa said...

Nk sembang lak anon2 nih...hahaha
eehh aku benci jpj polis dan seangkatan dgn nye...tp bile bab ni aku sokong polis jpj dan seangkatan...pasai aku juga mat moto...cuma yg bukan xde attitude punye mat moto...kurang ajar dan konon hebat...kami respek semua pengguna jalan raya, polis dan jpj walau pun aku xsuke ngan diorg...xde lesen jgn bwk moto...lau nk bwk gak...xyah laa keluar kawasan perumahan...otak ade pk bnyk2...

Anonymous said...

Bkn semua org suka jpj dan polis...bg aku ni,malas nak kelepet dompet tebal...tp bab ni jgnkeja nk slahkan phk brkuasa,bila suruh brhnti,brhnti ja la...ada dt pi bt lesen renew rdtax...xberbaloi pn kena saman...dh ada semua,ko sengih ja kat phk brkuasa,jgn bt salah sudah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...