Video-Video Nyonya Meroyan Dikenakan Saman Bertekak & Ambil alih tugas Polis Trafik Tersebar...

Insiden ini berlaku di Ipoh di mana seorang wanita cina dilihat tidak berpuas hati dengan tindakan polis trafik ingin menyaman Alphardnya yang melanggar kesalahan nombor plet yang tidak mengikut spesifikasi. Malangnya dia tidak mahu memberi kerjasama, membuat kecoh dan cuba mengheret pemandu satria neo tersebut dan juga pengguna jalanraya lain untuk turut dikenakan saman atas kesalahan yang serupa.

Rata-rata aku lihat komen masyarakat cina ramai yang kecewa dengan tindakan auntie sohai ini yang jelas memalukan kaum mereka. Alphard boleh beli, dah salah kena saman banyak pulak cekadaknya serta mahu libatkan orang lain pula.

Jadikanlah iktibar dari video ini agar kita lebih mematuhi peraturan yang telah ditetapkan pihak berkuasa.
Jangan sombong dan angkuh bila kita rasa kita dah kaya dan berikanlah kerjasama baik kepada penjawat awam yang mencari rezeki yang hanya menjalankan tugas.
video


video


Berikut adalah status pemandu satria neo tersebut:

Daniel Tan:  They were pull over by the Traffic Police Officers. When I was walking back towards my Car from Late lunch, out of a Sudden, the old lady told the PTOs that the Size of my Vehicle Registration Numbers were Prohibited as well. And THEREFORE , the old lady said to the PTOs that "if you don't issue him a summons, you can't issue me one either!" She even stopped other motorists in the middle of the road who were having a forbidden car plate numbers. Before they left , I asked the old lady, "why would you drag me into a ditch when you get yourself caught into the shit?" And she answered me in Cantonese "I die, we die together. We are buddies!" 

I DON'T EVEN KNOW WHO SHE IS. She exclaimed her husband was a lawyer. And one of the Officers said "you got the power!" The man in the singlet, her son, I suppose, that he said to me earlier on, "don't worry, I will settle for you ". I could sense what he was thinking at the time he was leaving (nah. .. You kena, I also kena, we same, same). On the contrary, he settled by dragging all the motorists in. Nevertheless, I was saved. Action speaks louder than words. I profoundly Thank you for all your support on this case. Specially thanks to the 3 kind Police Traffic Officers! Not only I was the victim. This old lady was trying to Drag Other Motorists One after another as well!https://www.facebook.com/photo.php?v=10203259555922242

9 comments:

Anonymous said...

Oi, Ah soh! Stupid piece of made in china shit! You know back in your ancestral land ah, you commit offences, you can get shot! Here, the stupid bitch want to act like she is above the law!

Anonymous said...

Jangan Biarkan perangai buruk ini berleluasa. Sistem kenegaraan boleh runtuh bila rakyat dah hilang "respect" kpd Pihak Berkuasa. Video dah ada -Polis kena ambil tindakan kerana "menghalang kerja Polis".. kami rakyat yg rasional sokong Polis supaya lebih tegas..

Anonymous said...

mmg pukimak jenis cina ni...

JM said...

Ambil tindakan atas menganggu trafik, menganggu kerja polis dan juga plate no. Polis harus beri tifa saman.

JM said...

Ambil tindakan atas menganggu trafik, menganggu kerja polis dan juga plate no. Polis harus beri tifa saman.

Mohd Johan said...

Lihat lah sekarang cina semangkin berani.itu dgn polis kalau biasa pandang puntak mahu hooo

Mohd Johan said...

Lihat lah sekarang cina semangkin berani.itu dgn polis kalau biasa pandang puntak mahu hooo

Anonymous said...

Banyak perkauman di sini, kenapa? Dia bangsa cina, juga rakyat Malaysia. Kenapa tidak berhak untuk bersuara jika sesuatu yg tak kena? Nombor plat dia BESAR bermakna dia tak sembunyi sesuatu atau mempunyai niat untuk melakukan sesuatu yang mengaburi mata penguatkuasa seperti polis dsb-nya. Polis sepatutnya tangkap pemandu kenderaan yg menggunakan plat nombor yg kecil, di mana susah dilihat dari jauh.

Anonymous said...

"You cari mana punya kereta, you bagitau kesalahan, i saman", nak cari salah orang sangat, dapat kerja tolong polis. Habis cerita.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...