Kesian.. Unit Amal Pas diusir balik!

Pic Hiasan

Belum reda isu PPS,timbul pulak Unit Amal PAS yang cuba menjalankan rondaan keselamatan di kawasan sekitar LRT Pandan Indah.
Pihak polis menyurai 20 anggota Unit Amal Pas yang membuat rondaan kerana tiada kuasa untuk membuat operasi tersebut.Sepatutnya PAS perlu faham negara ada undang-undang dan mereka tak boleh sesuka hati mengambil alih tugas polis tanpa kebenaran.


Tindakan mereka menimbulkan keraguan kepada orang awam.Jika benar nak membantu banyak cara yang sah ada,Sertailah KRT,Majlis Agama Islam(bahagian pencegahan maksiat) atau polis bantuan.

Negara kita ada undang-undang,hormatilah.Jangan cuba nak buat kerja kurang bijak hingga keselamatan anda pulak terpaksa diawasi oleh pihak polis.Menteri Dalam Negeri jugak dah bagi amaran beberapa hari lepas,akan mengambil tindakan sama seperti PPS jika Unit Amal PAS masih berdegil beroperasi tanpa kebenaran.

Pemimpin PAS belajar jadi cerdiklah!

3 comments:

Abdul Jalaini Abdul Jalil said...

BUDAK2 TAK ABIS BELAJAR DAN TAK SEKOLAH NI TAHU KE UNDANG2 NEGARA...KE PEMIMPIN MEREKA YANG BODOH NAK MAMPOS... SEMBANG BAGUS TAPI OTAK KAT LUTUT...

Anonymous said...

Inilah produk sekolah PASTI yang seharian memuja Tok Garu. Masuk U tak pas belajar bangkang tak nak bayar PTPTN.

Tak cerdik sungguh...sebab tu dari dulu sampai sekarang Allah tak izinkan mereka perintah negara ini.

Anonymous said...

pas jangan berlagak bodoh..khidmat kau tak layak dan tak diperlukan..berambus kau dari situ..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...