Kisah benar disebalik kunjungan Nuar and the geng ke gereja.


Baca dan nilai kebusukan hati sorg ketua pembangkang ini.

Tarikh : 07/12/2014, Ahad
Masa : 11.30 Pagi
Tempat : Gereja Holy Family, Kajang
Anjuran : Biro Integrasi PKR Nasional
Kehadiran : 1,200 orang [M: 1%, C: 60%, I: 30, Lain2: 9%]

Pemimpin Dikenali :

1. Anwar Ibrahim, Ketua Umum PKR
2. Mohamed Azmin Ali, Menteri Besar Selangor
3. Ganabatirau, EXCO Negeri Selangor

1. Dalam ucapan ringkasnya Azmin Ali menyatakan pendirian Kerajaan PR Negeri Selangor untuk meraikan kelpelbagaian agama, sambil mengungkapkan kata-kata lebih kurang berbunyi..."sebab itu saya tegaskan, the 351 bibles must return back to church. And i promise, you (Kristian) will not alone, we (PKR) will with and behind you all the time. Don't worry, you can keep on my words"...sambil disambut dengan tepukan gemuruh.

2. Anwar Ibrahim menyentuh mengenai kedatangannya ke Gereja Holy Family ini ketika kempen PRK DUN Kajang kira-kira sepuluh bulan lalu, UMNO menyerangnya habis-habisan menggunakan TV3 dan menyatakan kononnya inilah cara berpolitik di Malaysia menggunakan isu agama dan kaum yang perlu ditentang oleh rakyat pelbagai kaum. (disambut tepukan gemuruh). Bahkan, Anwar Ibrahim menyatakan bahawa dia tidak bimbang di-ambil gambar berlatarbelakangkan palang Jesus dibelakang pentas gereja ini.

3. Anwar Ibrahim menyebut tentang persamaan antara Islam dan Kristian iaitu orang Kristian menyebut Jesus tetapi orang Islam menyebut Nabi Isa a.s., sambil mengambil contoh di Turki, Kamal Attartuk tidak membezakan antara Islam dan Kristian untuk meraih keamanan yang tulin (the real peace).

4. Anwar Ibrahim menyatakan bahawa dia bertanya kepada Azmin Ali, mengapa susah sangat untuk mengembalikan 351 bible tersebut kepada pihak gereja, itu hak mereka dengan kata-kata lebih kurang berbunyi..."for me, there is no problem to distribute the bible even though in Malay language, no problem at all. Why it's happen in multiracial country like us. That why, we must againt racism and fight for freedom in this country. (disambut tepukan gemuruh)

5. Diakhir ucapannya, Anwar Ibrahim menyentuh perbahasan Bajet 2015 di Parlimen bahawa dia membangkitkan tentang ketidak-adilan kerana pengecualian cukai hanya diberi kepada badan-badan Islam sahaja. Kenapa tidak diberi kepada badan-badan agama Hindu, Buddha, Kristian dan agama lain.

Ulasan :

1. Anwar Ibrahim membakar semangat anti Islam dikalangan orang Kristian khususnya dan mengajak mereka menentang Kerajaan Barisan Nasional yang didakwa kononnya tidak berlaku adil kepada agama lain.

5 comments:

Anonymous said...

Geli ar bila baca ucapan PONDAN TUA KAFIR ni.

Anonymous said...

Sanggup menggadai agama demi politik..

Anonymous said...

hahah ... Anwar tak sabar sabar nak menjadi pemimpin askar dajjal di Malaysia.Anwar advanced sebenarnya, dia tahu Islam dah hancor kat Malaysia nih dan golongan kafir PASTI akan menguasai negara ini. Oleh itu dia perlu menjadi CHAMPION kepada perjuangan gabungan KAPIR Malaysia.

TAHNIAH kepada UMNO dan PAS yang leka bergaduh sesama sendiri memikirkan siapakah yang lebih layak menjilat TUAN TUAN CINA mereka.

UMNO=PAS=PKR=Penjilat TUAN TUAN CINA DAP/MCA/GERAKAN

PEMIMPIN BANGSAT
MELAYU MEREMPAT
ISLAM TERJERAT

Abdul Razak said...

Bila KETUM nak masuh penjara ni, lagi lama dibiarkan ,lagi melingkup negara nanti....

Anonymous said...

Orang UMNO, tak habis2 dgn fitnah, mcm IBLiS. Dah hidup dlm.masyarakat majmuk, kena la hirmat ugama rakyat malaysia...itu juga yg nabi muhammad saw kita buat pd zaman dulu.

Nak otg hotmat agama kiya, kita kn juga hormat agama org lain. Betul x? Lain la UMNO, mana ada hormat org , semua otg x betul mcm.la UMNO tu betul. Rasuah kuat kan? Mrngaku saja la...

Satu lagi, si najib pegi vatican apa hal jumpa pope? Saja jalan2 makan anginnn....

Kah kah kah....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...