Hot! Respon Amalina Selepas Tersebarnya Gambar Beliau!



Respons Nur Amalina pelajar cemerlang SPM 2005 di facebook miliknya berikutan tersiarnya gambar-gambar miliknya yang jelas memperlihatkan akan kejutan budaya yang diterimanya hinggakan telah mengubah dirinya dari seorang gadis timur yang bertudung kepada sebaliknya..

Tulisnya dilaman facebook miliknya "I don’t care what people say about me as I wear my pain everyday.

Maknanya lebih kurang "Saya tak peduli apa orang lain kata tentang saya... susah dan senang saya tanggung sendiri..

Ikut cara budaya barat yang bebas tanpa ikatan peraturan dan hukum dikatakan yang hidup yang cool yang digambarkan Nur Amalina Che Bakri yang meluas tersebar di internet.

Nur Amalina pelajar cemerlang memperolehi 17A keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun 2004 rekod pendidikan Malaysia yang diumumkan March 2005.

Amalina telah ditaja Bank Negara Malaysia (BNM) melanjutkan mengajian perubatan peringkat Universiti Edinburghdi United Kingdom, London selepas memperolehi A-Level di Cheltenham Ladies College di UK.

Namun menghadapi kegagalan kali kedua pengajian perubatannya di universiti Edinburgh.

Gadis melayu Sufiah genius Mathematik jadi pelacur, Aarif genius pun jadi berkahwin GAY, yang ni genius SPM 17A dah jadi begini... Apa la silapnya... Hurm...Biar orang bodoh dihantar keluar negara balik boleh jadi pandai. Orang genius jangan dihantar ke luar negara jadi teruk sebab belum tentu baik.. sebagai teladan.

Di zaman digital dan di era twitter, facebook, blog yang kini semakin meluas ke segenap kota dan desa meliputi peringkat umur tau dan muda, seharusnya kita semua perlu berwaspada. Malah jika tiada semua pun, sebagai umat Islam kita perlu meyakini bahawa Allah Maha Melihat dan Maha mengetahui apa juga yang kita lakukan dan Allah berhak dan Maha Berkuasa di atas segala sesuatu - samada untuk memuliakan atau menghinakan.

Itulah KEBENARAN semua orang tidak menafikan dan gambar disiarkan bukan bertujuan untuk memfitnah atau mengaibkan peribadi malah bertujuan supaya Nur Amalina bertaubat dan kembali kepada yang baik, berpekerti muslimah dan tidak lagi melakukan perkara-perkara lebih besar iaitu mendatang fitnah kepada umat Islam.

Allah tidak menzalimi kita tetapi sebaliknya kitalah yang sering menzalimi diri sendiri.

Allah s.w.t. telah memperingatkan:
وَمَا أَصَابَكُم مِّن مُّصِيبَةٍ فَبِمَا كَسَبَتْ أَيْدِيكُمْ وَيَعْفُو عَن كَثِيرٍ
“Dan musibah saja yang menimpa kamu maka adalah disebabkan oleh perbuatan tanganmu sendiri, dan Allah memaafkan sebagian besar (kesalahan-kesalahanmu). ”[Asy-Syura: 30]

Al-Imam Ibnu Katsir rahimahullah menjelaskan makna ayat di atas, “Musibah apapun yang menimpa kalian wahai manusia, penyebabnya tidak lain karena dosa-dosa yang kalian kerjakan.” [Tafsir Ibnu Katsir, 7/208, cetakan Dar Thaybah 1420 H]

Selatan Online

10 comments:

Anonymous said...

Itulah kebabasan yang diidam2kan oleh makhlok perosak seperti DAP dan PKR, sayangnya PAS pun terikut sama terpalit dan terbabit

Anonymous said...

habis,bn kau tu apa?lebih kurang juga kan?think before you type.

Anonymous said...

Aku yakin dia masih suci Bersih...sebab dia berasal dari Kelantan di bawah pemerintahan suci murni PAS @ Pok Nik Ajis.

Rambut dia bertukar warna disebabkan cuaca sejuk disana!

Amalina, I know that you wear your pain but never forget that you wear the idol image of academic success for others to follow especially the rurals little girls.

Shame.


GP- Ghost Protocol

Ariffin Janal said...

yg ni fake account die la. real account die dah deactive.

nina_otomen said...
This comment has been removed by the author.
nina_otomen said...

lebih baik study kat negara sendiri.. dekat ngan keluarga..kalo luar negara, dh la jauh, ssh nk balik, mahal, byk godaan maksiat.. kalo iman xcukup kuat, baik jgn...kesian kat keluarge..

Lala said...

Hotak la kt K.Bahru... JB ler...
Ape da.. Nie la post tak sebetulnyer...

Haha...

abu idris said...

arrayah.info : Ariff Gay dan Amalina Seksi - Bukti Kegagalan Produk Sistem Pendidikan Sekular

Anonymous said...



itulah JAWA YANG TAK SEDAR DIRI

Anonymous said...

I think Dear Amalin is much much better than those who criticize her, such as those commentors above. I came across her at bnm, and she looked demure.
Jgnla jadi pak turut, sorang start kutuk, sume nk join. At least she has accomplished something. Klau jealous pon jgn tunjuk sgt dgn men'condemn' cikk ni habis2an. Mari kita rramai doakan beliau. Soon, she's going to be fine, hopefully, ameen. To Amalina, may Allah bless you. To bloggers, I think we should do more homework before posting a review abt anyone.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...