Gambar Panas 18sx: Dera Pelatih Askar Paling 'Kejam' & Pengotor!

Gambar yang aku yakin masih ramai belum melihatnya.

Aku sendiri tak pasti dimana gambar ini diambil.
Kalau lihat muka yang terlibat seolah-olaj macam kejadian ini berlaku di hostel/kem di Malaysia samada melibatkan pelatih askar ataupun polis berdasarkan gaya rambut.

Kalau tanya aku, ini semua kerja tak bertamadun dan tersangatlah kejam dan biadap.
Sebagai orang Islam (jika gambar diatas orang Islam) ini tidak melambangkan keperibadian akhlak dan ketamadunan yang mulia.

Banyak lagi cara mengajar atau mendenda yang boleh dilakukan.

11 comments:

Anonymous said...

Ini berlaku kat negeri china. Denda bau bontot. Aljuburi pasti suke...

mat usin said...

betul ke kt china?

muka dan kulit aku perati pun mcm org melayu?

kalau betul kena repot ni
denda melampau2

stor kunyit menjadi pilihan,,

Anonymous said...

kulit agak gelap sebab askar selalu kena training tengah panas....kalau guna google image search application, banyak forum negara china post pasal ni...

Anonymous said...

Mungkin juga Thai atau Indonesia

http://vivitelaeti.blogspot.com/2012/05/twice-victim.html

Ex-komando yg jadi perompak dan tk siuman tu pasal training2 bodoh macam ni la. Makan beruk, otak pun mcm beruk. Kalau pegwai ATM fikir training komando mkn beruk pakai cawat tu dah buat rekrut mereka hhbat, fikir semula!

Askar-askar Melayu dulu gagah sbb
semangat nak perjuangkan agama dan negara. pejuang Islam tk perlu training bodoh mcm ni utk jd berani. Iman dan tqwa lah yg mmbina kekuatan dalaman seorang pejuang.

Anonymous said...

yelah,makan beruk sebab tu otak puncmacam beruk.

esok kalau jadi perang ko tolong lah ye hantar roti arab kat tengah2 hutan ye..abang2 komando sedang menunggu.

Bangang! latihan yang gila babi macamnilah ni lah nak menjamin integriti seseorang tentera.

der,kalau kau kena tangkap dengan musuh..sejuta kali ganda lebih teruk kena..ko ajarlah Komando/askar semua macam train budak2 teletubies.

Bangang!ada ler sebab kenapa latihan macam tu dibuat.

Askar2 Melayu gagah sebab latihan2 gila babi macamnilah yg buat jadi berani ditambah semangat perjuangan yg kental.

der..setakat iman dan takwa tak cukup kalau tak latihan untuk membiasakannya..sekali ko kena tangkap..cabut kuku ko..habis semua rahsia negara ko bocorkan.

Anonymous said...

hahaha...setuju dgn kau anon 9:20..orang2 yg lembik je akan ckp benda yang merepek dan tak relevan langsung mcm anon 11:43

Anonymous said...

ni kalau bagi kat anwar aljuri, sampai esok malam pun dia kata takpe...aku suka..

Anonymous said...

cuba tgk kat lengan tu ada tak kesan suntikan

itu kan dah jadi trand mark malaysia hehe

Anonymous said...

Ini latihan di Thai

Anonymous said...

Jaga jgn samapi abg non nampak!!! habis semua kena dgn batang bengkok dia

Mimo oliver Chan said...

Salam semua . Aku ni army n aku bkn nak salahkan sesiapa . Apa yg kami berlatih n dilatih itu semua yg kami akan gunakan satu hari nnt . Please jgn perlekehkan kami yg brjuang utk ngara utk kemanan korg semua . Peace :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...