Tau pun Yahudi marah bila Iklan ini dihasilkan!Selepas beberapa hari semenjak tersebarnya video yang dikatakan menghina Nabi Muhammad S.A.W ke seluruh dunia oleh puak-puak Yahudi ini, akhirnya mereka terpaksa berhadapan dengan apa yang umat Islam di dunia rasai selepas turut dihina dalam sebuah iklan oleh sebuah syarikat pembuat pil.


Gambar mengerikan mangsa kem tahanan rejim Nazi adalah mimpi buruk bagi sebahagian besar kaum Yahudi.

Namun, gambaran mengerikan itu justeru menjadi bahan jenaka sebuah surat kabar Estonia dengan menjadikannya sebuah iklan. Tidak hairanlah, iklan ini mengundang kemarahan banyak orang, terutama kaum Yahudi.

Iklan itu sendiri mempromosikan pil diet yang memaparkan sejumlah lelaki kelaparan dengan lokasi di kem mematikan terbesar di Jerman itu. Dalam iklan itu, terpampang tulisan,''Satu, Dua, Tiga, pil pelangsing Dr Mengele sangat berkesan untuk anda! Tak ada lagi orang gemuk di Buchenwald!"

Reaksi paling keras datang dari organisasi Yahudi. Mereka mengecam iklan di Eesti Ekspress yang diletakkan di bahagian jenaka surat khabar itu. ''Iklan ini amat mengelirukan dengan mengorbankan jutaan mangsa korban Nazi,'' ungkap Efraim Zuroff dari Pusat Simon Wiesenthal, Jerusalem.

Alla Jakobson, jurucakap komuniti Yahudi Estonia, berkata, insiden itu menunjukkan masyarakat Estonia mengalami masalah besar dalam moral dan nilai etika. Sumber

A.S KATA PADAN MUKA PUAK YAHUDI.
BARU KENA IKLAN MACAM TU, TAU PUN NAK MELENTING.
YANG PUAK-PUAK DIA TAK HABIS NAK HINA ISLAM, BOLEH PULA SELAMBA BADAK MACAM TAKDE APA-APA!
TEPUK TANGAN KEPADA YAHUDI SAHABAT BAIK BRADER ANWAT BIN IBRAHIM YANG BANYAK SPONSOR PUAK PAKATAN HARAM!

3 comments:

Anonymous said...

Filem hina nabi tu dibuat oleh orang kristian coptic Mesir yang dapat kerakyatan Amerika, lah.

Apa ada kena dengan Yahudi pulak?

Anti semitic betul.

booyah said...

anti semitic. ko tau apa itu bangsa semitic. Tok arab pun semitic. bukan hanya yahudi. ini bukan anti-semitic, ini anti zionist

Anonymous said...

si anon 7:18 tu penyokong anwar yang disokong pula oleh yahudi lakhnat..pasal tu dia agak emo sikit..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...