Zed Zaidi & Julia Perez Berperang Sakan!. Meleret Hingga Isu Politik!

Melewati petang hari ini, industri hiburan tanah air tiba-tiba hangat lain macam (walaupun hari hujan). Semuanya gara-gara tercetusnya perang di antara pelakon Zed Zaidi dan pelakon seksi, Julia Perez @ Jupe dilaman Twitter masing-masing.Di blog-blog hiburan tempatan dua hari lalu menyiarkan status Jupe yang mengutuk kualiti drama Malaysia di laman Twitter miliknya.

Ekoran status tersebut, Zed Zaidi telah naik berang lalu berhasrat untuk menyiasat sama ada cara kemasukan Julia Perez ke dalam industri Malaysia secara berpermit ataupun tidak. Julia Perez datang ke Malaysia untuk menjalani penggambaran filem Sumpahan Malam Pertama arahan Murali Abdullah.


status Jupe yang bersifat kritikan negatif tentang drama Malaysia.status Jupe yang bersifat kritikan negatif tentang drama Malaysia.

Menerusi laman Twitter Zed Zaidi, beliau menulis:

..

Jupe pula membalas;

..
..

..
Jupe turut mengaitkan isu politik di negara Malaysia dengan menyebut;

..

Sementara itu, mengulas lanjut mengenai perkara tersebut, Zed Zaidi memaklumkan bahawa pihaknya sedang menjalankan siasatan terhadap penglibatan Julia Perez ke dalam industri filem tempatan dan sekaligus menyiasat juga pihak produksi yang terlibat mengambil wanita tersebut berlakon di negara ini.

“Sekarang ini saya nak siasat macam mana dia (Julia Perez) boleh lepas untuk berlakon dalam filem Malaysia dan tindakan selanjutnya akan diambil.”

“Saya pun sedang siasat produksi arahan Murali Abdullah dan ingin tahu adakah dia mengambil Jupe berlakon secara berpermit ataupun tidak.”

“Kalau sebelum ini Malaysia pernah halang Eryka Badu masuk negara kita sebab ada tatu di bahagian badan, tapi kenapa untuk kes Jupe ini tidak? Jupe pun ada tatu di bahagian belakang badan dan tatu tersebut bermotifkan kalimah Al-Quran.”

“Dalam hal macam ini kita kena tengok juga fakta dan juga garis panduan sebelum mengambil sesuatu tindakan tegas,” ujar Zed Zaidi kepada blog hiburan OhBulan.com.

Dalam pada itu, Presiden Seniman ini turut akui isu sebegini merupakan tanggungjawab dirinya untuk membela dan mempertahankan industri hiburan negara.

“Sebagai Presiden, saya kena jalankan tanggungjawab dan kena bangkit untuk mempertahankan industri kita. Tindakan Julia Perez mengutuk industri merupakan satu hinaan yang cukup terang dan ia tidak seharusnya berlaku.”

“Pengambilan artis luar berlakon di negara ini seolah-olah menunjukkan kita memperjudikan industri seni kita sendiri.”

“Pihak penerbit pun satu, mereka ambil artis-artis luar sebab untuk mendapatkan keuntungan diri sendiri dan senang-senang bagi peluang artis luar masuk ke negara kita. Kalau artis kita nak masuk negara mereka cukup punya susah, macam-macam prosuder kita kena ikut.” katanya. -MalaysianDigest

2 comments:

Anonymous said...

Visit Freemalaysiakini2.com No subscription needed.

Anonymous said...

Terbaik la Zed..kasi hantam lg si betina sundal IndoneSIAL ni...sinetron INDON lagi la macam SIAL!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...