Anwar Makan Hati Kerana Nik Aziz Pula Bakal Diangkat Sebagai Perdana Menteri

A.S KATA INI BUKAN MAIN-MAIN PUNYA LAWAK SARKIS!
ANWAR IBRAHIM DAN HADI AWANG PASTI MAKAN HATI DENGAN PERHIMPUNAN YANG DIADAKAN INI KERANA SEDAR ADA PIHAK YANG TAK SUKAKAN MEREKA MENJADI PM ANDAIKATA PAKATAN HARAM JADAH MEMERINTAH MALAYSIA.

ADAKAH MEREKA INI SUNGGUH-SUNGGUH YAKIN BERPIJAK DI BUMI YANG NYATA TERHADAP KEMAMPUAN NIK AZIZ MENJADI PM ATAUPUN SEBAGAI HANHA SATU ISYARAT SINIS KEPADA NIK AZIZ UNTUK BERUNDUR DARI MENJADI MB KELANTAN?

P/S: BAYANGKAN DI PERSIDANGAN ANTARABANGSA, POK NIK KECEK KLATE. SEMPOII HABAQ HANG!

Hampir 200 penduduk Kampung Seri Kemunting di Bachok berhimpun menyatakan hasrat agar Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat bertanding kerusi parlimen, sekali gus membolehkan beliau diangkat sebagai Perdana Menteri jika Pakatan Rakyat (PR) menerajui kerajaan pusat.

Timbalan Presiden Kelab Penyokong Setia Tok Guru Malaysia, Ab.Lah Suhaimi Ismail berkata, hari ini penduduk sekitar Unit Peti Undi (UPU) Redang, Teratak Pulai dan Bator berkumpul di pekarangan Masjid Al Aziz sebagai menyatakan hasrat agar Nik Aziz bertanding di peringkat parlimen.

Menurutnya, Nik Aziz berpengalaman lebih 22 tahun sebagai Menteri Besar dan layak untuk diangkat sebagai salah seorang Perdana Menteri dalam Kabinet apabila PR memerintah Malaysia nanti.“Beliau berpengalaman sebagai pemerintah berpuluh tahun dan kewibawaannya sudah terbukti. Beliau juga pernah bertanding di peringkat parlimen sekitar tahun 1980-an.

“Saya percaya berdasarkan pengalamannya, dia mampu menjadi seorang Perdana Menteri yang lebih baik untuk rakyat Malaysia,” katanya kepada Sinar Harian semalam.Timbalan Ketua Peti Undi Bator, Mohd Zawawi Rifin berkata, Nik Aziz sepatutnya bertanding di Bachok untuk menggantikan penyandangnya.Katanya, apabila kelibat ahli Parlimen luar tidak lagi relevan untuk rakyat Bachok, Nik Aziz perlu merebut jawatan ini untuk ke peringkat lebih tinggi iaitu berada di Parlimen.

“Saya percayakan kebolehan beliau yang mampu mentadbir negara kerana lebih 22 tahun memerintah Kelantan corak pemerintahannya tidak menghampakan.“Tok Guru mempunyai auranya yang tersendiri dan saya percaya jika beliau diangkat menjadi Perdana Menteri, Malaysia akan mempunyai sebuah negara yang aman dan makmur di bawah pemerintahan ulama,” katanya.

Penganjur program, Mohd Zanuri Abdullah berkata, rakyat akar umbi di Kelantan amat menyokong sekiranya Nik Aziz mengubah haluannya ke Parlimen kali ini.“Saya terkilan kerana dalam Kabinet bayangan PR, tiada nama Tok Guru disenaraikan sedangkan beliau mempunyai ‘track record’ yang baik memerintah Kelantan selama ini dan mampu mempertahankan Pas di negeri ini.“-SH

Published with Blogger-droid v2.0.8

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...