Syabas Melayu Kampar kerana memilih cina ini..


1.Ahli Parlimen DAP Kampar, Perak - Ko Chung Sen yang telah menang diatas sokongan orang melayu Islam di kawasannya Kampar, Perak telah mengarahkan supaya menghapuskan serta mengugurkan subjek Tamadun Islam di IPTS buat selama-lamanya, dimana Ko Chung Sen telah memilih untuk membuat kenyataan ini pada bulan Ramadhan iaitu bulan orang Islam berpuasa.

2.Ko Chung Sen hasil pilihan melayu Kampar berkata:
"Lihat kepada universiti terkemuka di dunia, tiada subjek berkaitan dengan agama yang diwajibkan kepada pelajarnya. Bagaimana subjek Tamadun Islam dapat membantu seorang pelajar (melayu atau cina) untuk menjadi doktor, peguam ataupun jurutera? Kenapa ia perlu di Malaysia?"

3.Ko Chung Sen kelihatan marah sewaktu memberi kenyataan media di Parlimen kerana tiada perbincangan dibuat oleh dari Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai Menteri Pengajian Tinggi. Tan Sri Muhyiddin Yassin selaku pemegang portfolio didalam Kementrian Pengajian Tinggi dengan menggunakan kapisiti kuasanya mewajibkan subjek itu dan membuat keputusan muktamad ianya akan berkuat kuasa pada 1 September 2013 tanpa mengambil kira sebarang pendapat DAP.

4.Pemilik Oldtown White Coffee iaitu Pengerusi DAP Perak telah menemani Ko Chung Sen didalam kenyataan media tersebut.

1 comment:

Anonymous said...

Orang Melayu Islam yang memilih cina bangsat ini adalah umat yang paling bodoh di atas muka bumi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...