Gambar-Gambar Fida Ibrahim Berpakaian Ketat Ini Menimbulkan Kemarahan peminat!


Jika sebelum ini penyanyi Shila Amzah pernah dikritik kerana memuatnaik gambarnya berpakaian ketat di laman sosial Instagram, nampaknya kini giliran penyanyi dan pelakon Fida Ibrahim pula menerima nasib yang sama. Fida dikritik oleh peminatnya kerana berpakaian ketat semasa sesi photoshoot yang amat tidak bersesuaian sebagai seorang wanita yang imej bertudung.

Menerusi gambar itu, Fida kelihatan memakai baju berwarna silver dan juga hitam kelihatan anggun tetapi ia kelihatan agak seksi kerana menampakkan bentuk badannya dengan jelas. Gambar Fida itu mengundang kritikan daripada peminatnya yang tidak sukakan penampilannya itu.

Apapun, Fida sepatutnya lebih peka dalam pemilihan pakaian yang sepatutnya bersesuaian dengan imejnya sebagai seorang muslimah yang bertudung. Para artis sepatutnya tunjukkan contoh yang baik kerana mereka sering diangkat sebagai idol kepada peminat-peminat mereka.

2 comments:

Anonymous said...

Artis bertudung tapi saying nak tinggal imej ' artis ' memang ramai. Atas alasan menutup aurat ( rambut ) maka di pakai le segala maknika serban .. maka ' selesa' lah nak berpakaian sendat gitu. Yerr .. tutup aurat mengikut pemahaman mereka tapi hakikatnya TIDAK sebab susuk tubuh jelas kelihatan. penyanyi Alyah antara contoh paling jelas ... sampai Nampak montok punggungnya .. apa ertinya tu ?? Kepala berbungkus badan pun berbungkus tapi kita boleh baca ukuran dada pinggang dan punggung mereka. Insaflah ..

Anonymous said...

kurang faham ttg konsep menutup aurat sebenarnya

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...