Iklah yang menyebabkan orang yahudi marah!!Selepas beberapa hari semenjak tersebarnya video yang dikatakan menghina Nabi Muhammad S.A.W ke seluruh dunia oleh puak-puak Yahudi ini, akhirnya mereka terpaksa berhadapan dengan apa yang umat Islam di dunia rasai selepas turut dihina dalam sebuah iklan oleh sebuah syarikat pembuat pil.
Gambar mengerikan mangsa kem tahanan rejim Nazi adalah mimpi buruk bagi sebahagian besar kaum Yahudi.

Namun, gambaran mengerikan itu justeru menjadi bahan jenaka sebuah surat kabar Estonia dengan menjadikannya sebuah iklan. Tidak hairanlah, iklan ini mengundang kemarahan banyak orang, terutama kaum Yahudi.

Iklan itu sendiri mempromosikan pil diet yang memaparkan sejumlah lelaki kelaparan dengan lokasi di kem mematikan terbesar di Jerman itu. Dalam iklan itu, terpampang tulisan,''Satu, Dua, Tiga, pil pelangsing Dr Mengele sangat berkesan untuk anda! Tak ada lagi orang gemuk di Buchenwald!"

Reaksi paling keras datang dari organisasi Yahudi. Mereka mengecam iklan di Eesti Ekspress yang diletakkan di bahagian jenaka surat khabar itu. ''Iklan ini amat mengelirukan dengan mengorbankan jutaan mangsa korban Nazi,'' ungkap Efraim Zuroff dari Pusat Simon Wiesenthal, Jerusalem.

Alla Jakobson, jurucakap komuniti Yahudi Estonia, berkata, insiden itu menunjukkan masyarakat Estonia mengalami masalah besar dalam moral dan nilai etika.

sumber

5 comments:

Anonymous said...

Madey kata insiden pembunuhan beramairamai tidak pernah berlaku.

berasiam said...

bukan madey sahaja cakap macam tu, ramai yang lain pun kata benda yang sama. dakwaan itu hanya untuk halalkan tindakan yahudi ke atas bangsa lain aka propaganda yahudi.

Anonymous said...

Kalau betul pun berlaku, bukan pun perbuatan org Palestinian, tapi org Eropah. Mengapa pulak org Palestin yg dizalimi sbg balas dendam? Sampaikan negara org Palestin dirampas.

Krn Itu negara Israel adalah sebuah negara haram, rakyatnya penduduk haram, warganegaranya adalah anak2 haram yg dikutip dari seluruh pelusuk dunia.

Anonymous said...

Wlupn ada benarnya yahudi tidak dibunug,tp peristiwa ni umpama penghinaan buat mereka...
klu bab2 agama n yahudi ni geng2 rba xbrapa tau,tu xbyk komen merapu...silalah tambah ilmu utk fitnah disini,jgn smpai trkesan di hati ya...

CookieMonster said...

hina islam bukan main, ada mat saleh hina yahudi tau nk bising

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...